Stortinget – et skikkelig supperåd

Kan det snart være mulig å få slutt på alkohol-tullet?

Joda, stortinget gjør til tider mye bra også, noe behandlingen av covid-19 “korona-tiden” har vist oss. De har samlet seg rundt pakker som redder landet, selvsagt med klaging fra miniputtene SV, Rødt og MDG, og de har stått støtt gjennom ekstremt mye synsing i den samme tiden.

Men;

Kjørende fra sentrum og hjem her om dagen hører jeg altså ca følgende på radio: “stortingspolitikerne hadde en lang debatt om hvorvidt Vinmonopolet skal få være åpent til 16.00 istedenfor 15.00 på lørdager”…og så kom det noe tøys og tull (i tillegg til debatten of course) om hvilke partier som kom til å stemme for og imot dette.

Det er i slike tilfeller jeg er meget fristet til, og faktisk drister meg til, å sitere landets nettaviser, blogger, Instagram og Facebook kommentarfeltbanditter:

“Er det dette skattepenga mine går til?”

Det og at de i tillegg satte opp plexivegger for 250 tusen i stortingssalen mellom hverandre og ikke foran hverandre (du puster og peser stort sett forover, right?) gjør at jeg mener denne uttalelsen faktisk for en gangs skyld holder vann og er rimelig innafor.

 

Hva så med dette alkohol-tøyset her i Norge?

Norske politikere har jo bæsja på leggen i 100 år hva gjelder norsk alkoholpolitikk. Mantraet har vært “gjør alkohol dyrere og mindre tilgjengelig” for å holde forbruk nede. Har det hjulpet? Svaret på det er et big fat “NO”. Vi handler på tax-free, i Sverige/Danmark på dagsturer, vi brenner brennevin og lager øl/vin selv i tillegg til det vi kjøper i Norge selvsagt.

Når det gjelder vin og brennevin kan de mer enn gjerne bare fortsette med Vinmonopolet for min del. Det er der man får skikkelig kvalifisert hjelp når man trenger det, og det er der man finner stort sett det man vil ha. Men, og et stort men; Om Vinmonopolet ligger i et kjøpesenter som er oppe til 18.00 på lørdager og feks 20.00 på hverdager, la nå Vinmonopolet få følge åpningstidene på kjøpesenteret.

Det samme gjelder øl-salg på butikken. Det er så enkelt som dette: Alt som er i butikken skal være lov å selge i tiden butikken er åpen. Ikke noe presenning over alkoholen de siste timene hver dag osv. Dustelov, molbolov og idiotlov som virker mot sin hensikt.

Hvorfor sier jeg det?

De som har trøbbel med alkohol, og konsumet, de har det samme om det er åpent til 15.00 eller 16.00. De har trøbbel samme om det er ølsalg til 20.00 eller 22.00. Det at salget stenger tidligere gjør faktisk det slik at de med problemer de kjøper mer enn de egentlig trenger fordi de er redd for å gå tomme…og så drikker de opp alt alikevel.. og dermed et enda større drikkeproblem..

 

Få slutt på dette tøyset.

 

Mvh

 

Meg

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg