Tax-free og brune kropper på bekostning av alle oss andre

Jeg håper de billige varene og brune huden var verdt risikoen

Folk har reist utenlands, både på ferie og på harryhandling. Det gjorde de i det nanosekund myndighetene lettet på restriksjoner ved hjemkomst. Hva skjer; Jo, smitten blomstrer opp igjen. Små lokale utbrudd riktignok, men hva skjer om en av de som har dratt med seg noe hjem ikke bare går i et privat selskap, men går på konsert med max antall publikummere?

Jeg savner billig kjøtt, billig bacon, billig brus, billig vin og billig øl like mye som mange andre, men jeg har ikke tatt turen. Snus, tobakk, mat og drikke, jeg ser den. Det norske avgiftsnivået er så høyt at hvert fall de som ikke må gjennom 4-5 bomringer på veien dit faktisk sparer grovt på å handle i Sverige.

En ting jeg ikke har like stor forståelse for er de som på død og liv denne sommeren måtte til “syden” så fort det var mulig. Hele landet har jobba dugnad for å ta knekken på smitten så godt vi klarer, men i det øyeblikk man ser litt lysning i tunellen er det rett ut i verden igjen og risikere smitte med hjem i bagasjen.

Det blir som å planlegge en skogtur og dra til der det er en skogbrann rett i nærheten.

Samtidig som dette skjer sitter alle vi som driver breddeidrett på rompa og venter på gode nyheter, bare smittetallet tilsier at vi kan ta opp igjen idrett på vanlig måte. Det lettes og lettes på restriksjoner der også må vite, men alle med litt mellom ørene skjønner jo at snur smittetallene det minste på seg er breddeidretten noe av det første som stoppes. Regjeringen skal etter hva jeg vet komme med nye retningslinjer nå 1 august mht idrett og hva man må forholde seg til. Jeg er redd frykten for smitte, på grunn av det vi ser nå, kommer til å stoppe den voksne breddeidretten i lang tid fremover. Håpet er at hvert fall barn og ungdom får drive som vanlig.

Jeg håper du som har benyttet deg av muligheten til å reise, selv om regjeringen oppfordret til å la være, koser deg glugg ihjel med din brune kropp og evt tax-free varer om det skulle vise seg at Norge på nytt må stenge ned idrett, kultur, skoler og uteliv fordi smittetall snur og man ikke lenger har kontroll på dette. De fleste helsetopper etc har sagt at det vil komme en bølge nr 2 i denne pandemien… i mine øyne er det jo ikke nødvendig å hjelpe bølgen fremover.

Jeg håper vi slipper en massiv bølge 2 og like omfattende stenging som vi gjorde i mars… men må si jeg frykter litt det som skjer nå.

Jeg håper at du som har vært på tur tenker deg nøye om om du kanskje bør gå i en selvpålagt karantene for å være sikker, og at du som sitter med billett til et eller annet sted tenker deg om en gang til og spør deg selv: “må jeg egentlig dra dit nå?”…

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg