To Vinnerborg or not to Vinnerborg

Dommersnakkisen pågår for fullt!

Det går vel ikke an å antyde at du følger med på ishockey uten å måtte innrømme 2 ting: 1) det går ikke en eneste kamp uten at sosiale medier tyter over av dommerkritikk, og 2) Svein-Erik Edvartsen har lansert navnet på en svensk toppdommer, som nå bor i Trondheimsområdet, inn i den norske dommersituasjonen.

Under overskriften “Tidligere NHL-dommer får ikke bidra i Get-ligaen” skriver SEE at Norges Ishockeyforbund ikke ønsker å bruke hans kompetanse hverken som hoveddommer eller dommerutvikler i Get-ligaen. Han skriver videre at Vinnerborg var skadet, men har kommet tilbake og dømmer lokale kamper i Trondheim. SEE skriver videre at Vinnerborg ikke har vært dommer eller dommerveileder i Get-ligaen noe han åpenbart har kompetanse til. Vinnerborg meldte seg klar til tjeneste for Norges Ishockeyforbund i august 2019 ifølge SEE’s blogg.

Det ble selvsagt en masse snikk-snakk på sosiale medier av denne bloggposten. Mange hevder det er nærmest skandale at en slik kapasitet ikke bare ble kastet rett inn i Get da han troppet opp på trappa til forbundet i august. Jeg for min del tok den ovennenvnte bloggpost med en klype salt på tross av gjentatte opplysinger fra SEE om at han har 100% sikre kilder på alt han skriver.

Inn i diskusjonen rundt dette kom så en podcast “Skudd fra Hofta” der dommersjef Geir Thomas Olsen svarte på det de spurte om rundt Vinnerborg.

Ny blogg fra SEE der han, som hovedpoeng, viser til sms fra Vinnerborg som sier “Jeg er motivert og klar til innsats i Get-ligaen når som helst”.

(Han skriver altså ikke “Jeg er klar til å dømme når som helst”)

I dag satt jeg og hørte på TV2’s podcast der dommersjef Geir Thomas Olsen var gjest hos Bariås, Erevik og Follestad. Podcasten kom selvsagt inn på dette temaet, og jeg kan ikke annet enn påstå at GTO’s ord i denne saken ikke kan misforståes:

“Vinnerborg har sagt han vil trene seg opp, og har sagt han ikke er klar for Get-liga dømming”.

“Vinnerborg vil bli brukt som supervisor for de yngre Get-dommerne”.

Der er vel egentlig saken nå. Jeg kan ikke fatte hva som skulle være grunn til at GTO skulle sitte og juge om dette i en podcast så mange mennesker lytter til.

Forøvrig kan de som ønsker se Vinnerborg dømme se Nidaros – Ringerike til helgen i 1-divisjon. Han driver altså ikke bare å dømmer oldboys- og kokkos-liga i Trondheim som SEE skriver i sin bloggpost. Vinnerborg dømmer lokalt, venner seg til sivil jobb etc.

 

Ps! Jeg tror uansett ikke Vinnerborg ville frelset det kravstore hockeypublikum i Get heller.. Skal nok ikke så mange utvisninger/ikke utvisninger til før denne dommeren også havner på svartelista til twitter- og FB-dommerne.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg