Sykkeltur.. Sommerens “skidag”.

Ut på tur med full mundur..!!

Nå er det vel sånn at noen av de som leser denne fremragende bloggen kanskje har klart å lese mellom linjene at undertegnede ikke akkurat er imponert over de norske barneskolers tvangshandlinger hva gjelder å få norske barn til på død og liv skulle ha oppfyringsved i smal lang form under føttene hver vinter på den såkalte skidagen..eller “få foreldre til å punge ut for ski-støvler-bindinger-staver-dagen-før” som den like godt kunne hete… Vel, ikke før har man vært med på å forandre tankegangen til en skole så befinner man seg midt oppe i det igjen..nemlig skoleovernattingstur ute i skogen..

Hvilken ungdom har bagasjebrett på sykkelen sin…? Hvilken ungdom har sykkelvesker? Hvilken ungdom som ikke er aktivt i speideren har egentlig telt, liggeunderlag og sovepose..? De samme spørsmålene gjelder vel og strengt tatt for de fleste voksne jeg kjenner (bortsett fra mamma og Jorunn). Så da pakkeliste og matliste kommer så er det bare å begynne å få tak i utstyr da.. Kjøpe, låne, lugge, etc.. Vi må ha… Utrolig nok så fikk vi tak i alt.. Det kosta gryn men alle ble utstyrt med det de skulle..

Vel fremme på start tur så er det å pakke sykkelen etter alle kunstens regler, sette seg på og sykle til base camp.. For ungdommer som er vant til å sykle kun til kiosken for å kjøpe sjokko og smågodt så er en slik tur akkurat som å sende en som har prøvd klatreveggen på Norefjell Spa en gang rett til Mount Everest. 2 timers sykling etterpå er det å sette opp telt, lavvoer, etc samt finne ut hvem som ikke har med telt etc..for så å rydde opp i dette..og når alt dette er gjort, og man har forklart at det ikke er wifi på skogen og at man bare kan pakke ned igjen ipaden som ble pakket uten strøm for man skulle lade når man kom frem, og litt mat er inntatt så ser man den ene ungen etter den andre stå og småtrippe litt i stil med Fred Astaire singing in the rain før det unisont gjaller fra de alle : “Hvor er dassen?”….

Så er det å traske ut i skogen, felle en busk, grave et hull under og så presentere dette som de neste 4 dagers avtrede.. Det antas at der og da så kneip 14 stk igjen og bestemte seg for å holde seg i 4 dager.. Men, siden grilling, taco samt en overraskelsesmiddag står på planen så er vel bare å stålsette seg for luftig butt-crack samt kvae på låra..samt håpe på at høggormen ser forskjell på smissmus, skogsmus og andre typer av mus i skogen disse dagene..

Nåvel… Etter all lesingen av dette høykulturelle velformulerte samfunnsengasjerte tenkestartende innlegget tenker du vel.. Hvordan får han blogget fra svarteste skogen..? Vel : Jeg er jo heldigvis ikke på skogen.. Jeg er hjemme.. Tar meg en duggfrisk.. Tenker på fruen som skal sove i en lavvo..

Ish… Tar meg et glass rødvin og jeg 🙂

5 kommentarer
  1. God latter på morgenkvisten her nå, ser levende for meg Fred Astairetrippende ungdommer rundt grantrær og div 😀 *fliiiiiire* Fra spøk til revolver – du tar det på kornet, tror jeg må skrive ut denne og legge på bordene på personalrommet 😉 If I may?

  2. Hahaha! De kommer hjem som stålmenn og kvinner! Men det var ikke akkurat å begynne skånsomt med en firedagers… Lars Monsen som har steppet inn som vikar for enkefru Larsen i natur og miljøfag?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg