Utstyrshysteri og dumskap..

Det var engang….

…en liten gutt som ville bli hockeyspiller..!

Tidlig en vinterdag så troppet gutten opp på sin første ishockeytrening kun med egne skøyter. Han fikk låne hjelm og kølle og hadde det tilsynelatende veldig morsomt på treningen så mammaen og pappaen bestemte seg raskt for å ta en tur på sportsbutikken og skaffe det som gutten burde ha når han skulle spille ishockey.

Bukse fikk han låne av klubb, men kølle, hjelm, hansker, vest, albuebeskyttere, susp, leggskinn, drakt og strømper ble handlet inn som en pakke som mamma og pappa syntes det var en overkommelig pris på og fornøyde kom de hjem en lørdags ettermiddag med dette til gutten sin. Storøyd kledde han alt på seg med en gang og kunne nesten ikke vente til onsdag og trening..

Men gleden varte ikke lenge…

“Pappa… Jeg får ikke til å gå skikkelig på skøyter med disse skøytene…jeg får ikke til skikkelige svinger.. Jeg klarer ikke gå skikkelig fort heller… Jeg må ha nye skøyter..” Pappaen syntes jo det var synd om ikke gutten skulle kunne gå skikkelig på skøyter så sammen dro de på ishockeybutikken og handlet nye skøyter…mye dyrere enn pappaen egentlig likte men han ville jo ikke stå i veien for guttens utvikling..

Et par uker går…

“Pappa… Jeg må ha nye hansker og ny kølle… Det går bare ikke an å skyte med det jeg har…”.. Igjen tenkte jo pappaen at det ville jo være synd om litt penger skulle stå i veien for om gutten ble god til å skyte eller ikke..så igjen dro de til ishockeybutikken og handlet nok en gang varer som pappaen nok syntes var i overkant dyrt.. Det var hansker med skinn i og en hockeykølle med grip og 50 flex… Nå blir det saker nå sa gutten..

Et par uker til går..og mammaen og pappaen står på tribunen for å se på guttens første kamp. Mammaen og pappaen heiet hver eneste gang gutten var på isen…men de så jo at han ikke holdt følge med de andre..de så at han ikke kunne hverken ta imot eller gi pasninger og aller minst skyte når han fikk sjansen til det.. Det de derimot så var en annen gutt som herjet ute på isen..

Han herjet ute på isen med skøytegåing.. Han spurtet og tok svinger med glans.. Han sendte og tok imot pasninger og hver gang han fikk muligheten så skøyt han fine skudd. Pappaen snudde seg mot mammaen og sa “se han der da..helt likt det startutstyret vi kjøpte gutten vår”…..”Det er det samme utstyret” svarte mammaen…. “de kjøpte det brukt av gutten vår”..

Etter kampen snakker pappaen med treneren og lurer jo på hva de og gutten kan gjøre for å komme opp på nivå med de andre.. “Vel, jeg tror vi kommer langt om dere i første omgang får gutten deres til å orke å bli sliten” svarte trener før han forsvant ut garderobedøren..

Moralen på historien…?

Er man rævva så er man rævva samme hva slags utstyr man handler…

Du må trene for å bli god…du får ikke kjøpt deg god..

Få rævva i gir…ikke bilen….på vei til sportsbutikken..

En oppfordring skal dere alle få i denne utstyrsdebatten som raser i Norge:

Er det mulig!!! Skjerp dere!!

Bruk hue og ikke lommeboka hver gang ungene vil ha noe nytt “fordi de da blir bedre”….

#utstyr #økonomi #barn #hysteri #idrett #bortinatta

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg