Driver handelstanden på Flå trafikk-mafiavirksomhet…? ;)

Det virket hvert fall sånn i går.

Undertegnede med familie har altså vært på påskeferie i de vestlandske alper i år. Bosatt på Hønefoss, og med utsikt til bakken rett etter den store rundkjøringen der Gol/Geilo-trafikken møter Fagernes-trafikken, så vet vi at søndag og mandag i slutten av påsken er et mareritt om du ikke kjører på riktig tid. Dette betydde jo da at vi pakket bilen og smokket avgårde tidlig på søndag for å komme oss hjem før trafikken virkelig tar til.

Les: Det skal bare en jævel til for å lage kø!

Eikedalen-Trengereid-Voss-Gudvangen-Lærdalstunnelen-Borlaug gikk som en drøm. En kilometer opp i bakken mot Hemsedalsfjellet gråt jeg en skvett for der døde Subaruen og 200 tusen gikk i dass i påsken i fjor. Hemsedalsfjellet ble passert i lang-lang rekke i grei fart på tross av litt duskregnsnø, sprekk i ruta og litt shabby vindusvisker. Det gikk tilogmed greit å passere Hemsedal, men så;

Les også: Familien uflaks på påsketur igjen!

Rett etter Hemsedal startet kødannelsen. Det gikk forsåvidt greit nok helt ned til Gol men så var det stopp. Og start. Og stopp. Og start. Og stopp igjen. Det tok ikke lang tid før det smalt fra baksetet: "Er det langt igjen? Dette går ikke! Dette er kjeeedelig! Jeg må tisse! Jeg er sulten!".. Jeg måtte jo da rett og slett be kjerringa ti stille, det tar den tid det tar..

Trafikken, dvs køen, fortsatte med start og stopp, start og stopp, start, opp i 70 og så stopp igjen. Det virket der og da som om det lå en bil først i køen med et seriøst anfall av kengurubensin. Etter et lite handle-tisse-spise stopp på Nesbyen fortsatte startingen og stoppingen nedover dalen helt til vi nådde Flå. Idet vi passerte den lille tassen av ei rundkjøring i enden av Flå så var det super ss rally gt fastback hardtopp sprint på alle sammen og vips var vi hjemme.

Les: Faen skjære; Det er høl i andre enden av tunellen!

DETTE får meg til å tro at Flå Handelsstand kjører sinkebiler nedover fra Gol slik at folk skal bli dritt leie, sultne, tissetrengte, etc og rett og slett bare stopper på Flå der kjøpesenter og Mækker'n ligger side om side. Hvordan den vanvittige køen bare poffet bort etter Flå er en gåte, litt sånn som Hamangtunellen er innover mot Oslo; Kjempekø før tunellen, ikke en bil etter… Spørsmålet er uansett: Hvem i satan kjørte først i den køen som mystisk forsvant på Flå?

Les: Jeg er klin hakkende sprø

Nå er det uansett mandag, vi er hjemme og kommer sikkert til å se en gigakø utover dagen. Jeg begynner å lure på om bilen(e) først i køen var noe ala dette:

(illustrasjonsbilde, denne her går sikkert skikkelig skikkelig fort)

Nuvel, nå er det vår….

Eller ikke…

#trafikk #Eikedalen #Trengereid #Voss #Gudvangen #Borlaug #Hemsedal #Gol #Nesbyen #Flå #Sokna #Veme #Pizzabakeren #Hjemme #tunell #tunnel #fartsgrense #politi #kø #sinker #mafia #tråbilpåferie #lademedbedrestrøm

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg