Jeg gleder meg til…

Hvor mange av oss har ikke sagt det selv, eller i det minste hørt noen si det? Er det slik at mange rett og slett bare går og venter på noe? Glemmer vi å leve fordi vi hele tiden gleder oss til noe, det neste, som skal komme?

Det skjer ikke så mye i de tidligste årene, men første gang man i livet vel uttrykker disse ordene er når man gleder seg til siste året i barnehagen. Da er man jo størst ikke sant..

Når man så er størst i barnehagen så gleder man seg til å begynne på skolen. Joda, det å være størst i barnehagen er kult det, men skolen lokker. Der er det kult der.

Barneskolen går unna som en lek. De første årene hvert fall. Så begynner man å glede seg til ungdomsskolen. Man kan nesten ikke vente.

Ungdomsskolen er tøffere selvsagt, men det tar jo heller ikke nå lang tid før man igjen gleder seg til å bli ferdig og vil begynne på videregående. Samtidig gleder man seg også til endelig å bli 16 så moped etc kan kjøres.

Videregående har sine fordeler og ulemper samtidig som man igjen gleder seg til å bli ferdig og enten begynne jobbe eller gå videre på studier.

Midt oppe i dette gleder man seg jo til å ha lov til å begynne å ha sex. Det slutter man jo stort sett aldri å glede seg til heller sånn sett. Samtidig gleder man seg til å bli 18 så man kan ta førerkort samt kunne kjøpe øl og vin. Man skulle jo tro det kan slappes litt av nå, men Neida. Ikke før man har blitt 18 og har lov så begynner man å glede seg til å bli 20 så det blir lov å ta seg en drink eller kjøpe brennevin på polet.

Endelig er man voksen og man skulle tro at nå begynner livet å være på stell. Men Neida..

Nå gleder man seg til å få seg kjæreste, kanskje bli samboer, kanskje kjøpe leilighet, kanskje investere i hus, kjøpe større bil, katt/hund eller annet kjæledyr og til slutt kanskje graviditet. Hele tiden venter man på noe, gleder seg til noe, gleder seg til det neste.

Så gleder man seg til barnet blir født. Til barnet begynner å snakke. Til barnet begynner å gå. Til barnet begynner å sykle. Til barnet begynner i barnehagen. Til barnet begynner på barneskolen. Til barnet begynner på ungdomsskolen. Til barnet begynner på videregående. Ikke til barnet begynner å ha sex og drikker øl, vin og etter hvert sprit. Til slutt gleder man seg til barnet flytter ut.

Jeg gleder meg til… Sagt det i det siste? Sagt nei til noe fordi du gleder deg til noe annet?

Hvor mye morsomt har man gått glipp av i "nuet" fordi man tenkte mer på noe frem i tid?

#livet #leve #barn #ungdom #skole #foreldre #jobb #vente #glede

1 kommentar
  1. Jeg har skrevet mange innlegg om det 🙂 Viktig å ha noen småting å glede seg til. Men enda viktigere å glede seg OVER. Det med at alt er “grønnere” på andre siden, en annen gang ..et annet sted..bare tøys.. Det er nå som er livet 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg