Hva? Har du ikke poffa en flått?

Hvis ikke, sett det på din bucket-list med en gang.

Det er lite som slår det å oppleve nye ting helt overraskende. Vel og merke positive ting selvsagt. Det å for eksempel oppleve at Trump ble president gleder nok bare narsissistiske borgere av USA og ikke resten av verden. Det å spikre seg gjennom fingeren, hugge seg i leggen, få en puck i tenna, farge håret oransje istedenfor blondt er overraskende nok selvfølgelig, men gir jo knapt noen glede, hvert fall ikke for den som blir overrasket.

Da et det noe helt annet med de ting man opplever som er positivt overraskende.

Vi har 2 katter. De er ikke akkurat innekatter. De jakter på absolutt alt som rører på seg på tross av en alder av 5+ år. Alt fra fluer til møll, bie, humle, veps, grønnsaksmus (som bare drepes), nam-nam-mus som tas med inn til morder-kroken i gangen og fortæres med vellyst med hud og pels..alt annet enn en liten kladd hver gang. De jakter og spiser små og mellomstore pipp-pipper og har tilogmed kommet rekende med ei svær diger jordrotte som bare ble rygg-spist før de var mette.

Denne jaktingen medfører jo nærkontakt med skog og mark…og da, heldige oss, flått. Begge kattene har nå hatt en hver. Cleo først med en som var nesten så stor som ei ert, og Lillepus i dag med en som var halvparten av den størrelsen.

Det var da vi fikk fjernet erte-størrelse-flåtten (lurer forresten på hvem som ga dyret navnet flått, for det er ikke mye «flått» med denne skapningen) fra Cleo at vi bestemte oss for at «den må jo drepes, vi brenner den».

Som sagt så gjort, og det tok bemerkelsesverdig kort tid fra lighterens flamme ble satt bortpå flåtten til den faktisk «eksploderte»… den poffa… Det var nesten som et popcorn. Barnslig morsomt, jeg vet, men litt motto får man ha når dette skadedyret nå engang har spist av familiemedlemmer.

Nåvel…

Stoooooor var skuffelsen i dag sa halvparten-størrelse-flåtten ikke poffa på samme måte. Muligens var den ikke full nok av blod? Lille treige flåtten bare brant opp.

En ting er sikkert..

Vi prøver igjen.

#flått

Siste innlegg