Religion har ikke noe i arbeidslivet å gjøre

Du betales for å gjøre en jobb. Liker du ikke jobben så slutt å snyte arbeidsgiveren din.

Nok en gang (Sverige) så er debatten oppe med hensyn til det å reservere seg mot å være med på abort basert på tro eller personlig overbevisning. Denne debatten har vi stadig vekk også i Norge. Svaret er uansett for meg alltid det samme; Religion har ikke noe i arbeidslivet å gjøre. Det spiller egentlig ingen rolle hva det handler om:

Det er såre enkelt: Søker du på en jobb, kommer til intervju, blir tilbudt jobben og tar den så kan du ikke etterpå komme å reservere deg mot den instruksen du godtok for å få jobben.

Søker du på jobb på et sykehus så får du følge de retningslinjer den norske stat har lagt for sykehus. Søker du på jobb som buss-sjåfør så skal du jo gjøre jobben som sjåfør, du kan jo ikke reservere deg mot å kjøre fordi du er miljøverner, etter å ha fått jobben.

Veldig enkelt sagt så betaler en arbeidsgiver deg for å gjøre ett stykke arbeid. Vil du ikke gjøre den så er kanskje ikke den jobben noe for deg.

Det er selvfølgelig helt greit å ha sin egen overbevisning om ting og tang, men da bør det vel være slik at du går etter, og tar en jobb som ikke går løs på din tro/overbevisning. Hvorfor skal arbeidsgiver måtte betale for 90% utført jobb fordi arbeidstaker "løy" på ansettelsestidspunkt og i ettertid vil reservere seg?

Når det gjelder dette spesifikke med hensyn til helsepersonell; Jeg synes det bør være et skjema når du starter utdannelsen; Har du problemer med A, B, C eller D? Hvis ja så er kanskje ikke dette jobben for deg.

Hvor skal reserveringen ende? Har egentlig personlig tro noe i arbeidslivet å gjøre? Jeg mener nei. Du kan ha en tro selvsagt, men jobben du har fått har en instruks som skal følges. Det er noe helt annet om du har fått jobben på tross av å ha sagt "det og det gjør jeg ikke".

#religion #arbeidsliv #tro #reservasjon

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg