Da snakker jeg selvsagt ikke om en overpriset flau liten sushi-rett fra en eller annen fjong restaurant.. jeg snakker selvsagt om NM-sluttspill samt ny rundet i kvalifiseringen for Fjordkraftligaen.

Det er duket for kamp 3 i sluttspillet.

I 3 av oppgjørene står det 2-0 i kamper, i den siste 1-1.

Stavanger Oilers – Ringerike Panthers

Som de aller fleste har tippet leder Stavanger 2-0 i matcher etter først 6-0 hjemme og så 0-7 borte på Hønefoss. Det er ikke vanskelig å se at Stavanger har et sluttspillsgir de har satt inn. Ringerike skal feies av banen 4-0 i kamper virker det som slik at Stavanger kan trene og vente på at de andre lagene blir klare for semifinale. I kampene til nå har det vært total Stavangerdominans inntil ledelsen er stor nok, og så har de roet det ned. Ringerike på sin side spiller sitt aller første sluttspill og venter fortsatt på den forløsende første scoringen. Klavestad oppgjørets poengplukker så langt med 5 (1+4)

Stjernen – Lillehammer

Stjernen med seriesølv valgte Lillehammer på plass 7 i serien. Det har foreløpig endt med et 3-5 hjemmetap og et 3-2 hjemmetap for Stjernen. Stjernen tenkte nok at “yes, endelig” da Mikalsen satte 1-2 på Lillehammer på tirsdag 18:32 ut i tredje periode.. men på 18:42 utlignet Gran.. mål etter mål er en stadig tilbakevendende hendelse. Andreas Martinsen setter så vinnerpucken 5:07 ut i OT og sikrer Lillehammer en 2-0 ledelse i kamper før dagens oppgjør i Fredrikstad. Gran oppgjørets poenplukker så langt med 4 (2+2)

Sparta – Frisk Asker

Sparta startet med 5-2 hjemme mot Frisk Asker og fortsatte likegodt med en 1-4 seier i Varner Arena på tirsdag. Ikke så mye å si om dette oppgjøret annet enn at Sparta-maskineriet går videre. I kampen på tirsdag ble alle målene scoret i EQ i tillegg så Sparta er på ingen måte avhengig av sitt meget gode PP for å vinne matcher. Tipper Frisk Asker har sett litt på video på hva de drev med fra 8:30 til 10:29 i andre periode.. 0-3 på knappe 2 minutter er ikke det man kan drive med for å gå til semi. 2-0 i matcher her altså.. og i dag er det kamp i Amfi igjen. Frøshaug, Jakobsson og Løken Pedersen på poengtoppen.. alle med 3.

Vålerenga – Storhamar

Det startet med en 5-2 Vålerengaseier på Jordal. Det fortsatte med en 3-2 Storhamarseier i CC-Amfi. Dette kan bli en høydare av en kvartfinaleserie. Røymark og Nicholls med 2 pinner hver seg i første kamp. Veldig tett i kamp 2 der skuddstatistikken ender på 27-27, begge lag 8 minutter, men ingen mål satt i PP.  Solem rapportert inn etter krysstaklingen helt på slutten, Disu ga ikke karantene for den. 1-1 i matcher og ny kamp på Jordal i dag. 2 spørsmål: 1-blir det stinn brakke? og 2-Har de nok mat/drikke i kioskene nå? Oppgjørets poengplukker så langt er Lindström med 4 (1+3).

Kvalifisering for Fjordkraftligaen

Det er duket for runde 2 i kvalifiseringen for neste års Fjordkraftliga. I første oppgjør var det ganske så jevnt i begge kamper (selv om Comet sjokk-åpnet mot MS). Man kan jo håpe på like spennende og jevne oppgjør i dag også.

Dagens kamper: Comet – Grüner og Narvik – Manglerud Star.

Tabellen før dagens kamper er jo enkel å se på:

Grüner 3 poeng (2-0)

Manglerud 3 poeng (5-4)

Comet 0 poeng (4-5)

Narvik 0 poeng (0-2)

Ikke vanskelig å se da at om begge FKL-lagene vinner i dag også så vil veien til opprykk bli veldig lang for Comet og Narvik.

Jeg tror nok at Grüner var veldig mer mentalt forberedt på at Narvik ville yte motstand i det første oppgjøret. Jeg er ikke like sikker på at Manglerud Star sine spillere hadde like klart fokus på motstander Comets evner. De hadde sikkert snakket, men det virket jo som om Manglerud-spillerne seilte litt på ei skøyte i starten før de våknet og innså alvoret. Det var 3-0 Comet etter første.. så putter MS 4 på rappen før Comet utligner og 4-4 på tavla etter 2 perioder. I tredje sikrer Steffen Thoresen MS-seier med et SH1 mål.

(dette er heller ikke noen av godbitene)