Ai ai ai østlandet; Det kom 1 cm snø og så ble det kaos!

Alle som synes snøføre er skummelt; Kan dere vær så snill ikke kjøre bil før til sommeren?

Jeg var ute i bil i går på Oslo-siden av Sollihøgda. Uff og uff.. Det kjøres bil som om det er midt på sommeren inntil det smeller og så er man drit overrasket. På E6 hadde en bil smokka i ræva på en lastebil…da ble det kø… og vips så smalt det 500 meter unna første smellen og. Det går ikke an å ligge i 100 km/t helt opp i ræva på bilen foran og tro du får stoppa like raskt som på sommeren. I Asker stod to politimenn, en på toppen og en på bunnen av en bakke, og slapp frem biler puljevis på grunn av såpeglatt vei. Køen stod børr begge veier fra Heggedal til Asker sentrum..fordi det var glatt. Vi kunne se biler skli som sleder i rundkjøringen og til slutt endte en av de med hele siden i autovernet.

Ps! MDG og alle dere søplehuer som vil forby piggdekk: Det er en fordel med biler med pigg på når slike dager kommer. Just sayin…

 

Nåvel alle sammen:

Det faller ned noe hvitt fra himmelen.

Det utstedes fare-meldinger på linje med 100-års-flomvarsler, jordskjelv-tendenser, isbre-bevegelser, Mannen-ras samt alle andre ikke-snø-katastrofer du kan tenke deg bare det ser ut som det kommer til å snø.

Jeg vil gjerne komme med en opplysning: Vi bor i Norge.

Vi bor på Østlandet.

Det kommer til å bli kaldt. Det er derfor huset ditt er isolert.

Det er derfor du har ovn i huset ditt. Det er derfor du har vinterdekk til bilen din.

 

Det kommer til å bli glatt. Men slapp av: Det er helt normalt.

 

Det er ikke kokain og heroin som laver ned. Det er snø. Det er samme stoffet som sportsheltene dine på vinteren boltrer seg på. Det er akkurat det samme stoffet som lavet ned i fjor, eller ikke akkurat helt den samme snøen da, for vi har lært at “ingen snøfnugg er like, og sånne undere kan du fundere på en stund”. (nå fikk du den Anne Grete Preus låta i hode tenker jeg)

 

Slik som det har blitt nå så er det nesten samme nyhet her på Østlandet som midt på Gaza-stripen at snøen kommer.

Media slår det større og større opp. «Nå kommer snøen. Huff og huff. Hold dere innendørs. Det er glatt.» «Nå kommer ikke Olga seg på butikken på ei uke og må spise kattemat for å overleve.»

 

På grunn av 10 centimeter med snø. Er det mulig? Kom igjen da. Det er snø. Frem med isskrapen. Snøskuffa. Vinterstøvler. Dette skjer hvert eneste år. Det er ingen katastrofe. Det er snø.

 

Nå er det kanskje sånn at om ikke det kostet ei halv månedslønn å få kjøre og leke seg litt på glattkjøringsbaner så ville flere kanskje tatt seg en tur for å kjenne hvordan bilen fungerer på glatta. Det er ikke alle som er så heldige å bo så grisgrent til at breisladden kan legges inn hvor som helst bare for å huske det fra i fjor.

 

Det er vinter. Snøen kommer. Deal with it. Snø er helt normalt. Dog, her kommer et lite tips: Ikke kjør i samme fart inn i kryss som på sommeren.

Da går det til helvete.

God vinter 🙂

#snø #vinter

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg