Det blir trangt i toppen om alle lag som satser får det til

Kanskje beveger vi oss mot en mer profesjonalisert topp-liga?

Det signeres spillere over en lav sko denne våren. Det er tydelig at mange klubber, på tross av covid-sesongene vi har vært igjennom de 2 siste årene, har bunnsolid økonomi gående inn mot sesongen 2021-2022. Det virker hvert fall slik om man ser på tropper i de 2 øverste ligaer.

Nåvel… tilbake til overskriften…

Prestasjonsligaene:

 

Fjordkraft-ligaen:

Frisk Asker, Storhamar, Vålerenga, Stavanger, Lillehammer, Stjernen, Sparta, Manglerud Star, Grüner, Ringerike

1-divisjon:

Narvik, Lørenskog, Comet, Haugesund, Gjøvik, Hasle-Løren, Nidaros, Furuset

2-divisjon:

Tønsberg, Bergen, Ski, Kongsvinger, Skien, Tromsø

 

Det hersker vel ingen tvil om at alle lagene som er i Fjordkraft-ligaen både satser og ønsker å være i nettopp den ligaen. Flere av lagene har virkelig vært ute med signeringsblokka og hentet spillere på litt høyere hyller enn andre. Andre igjen setter tæring etter næring og fortsetter på sin nogenlunde nøkterne sti. Det er jo ingen hemmelighet at noen lag har press på seg for å vinne serie og bøtta, mens andre lag igjen lever godt med å ikke bli plass 9 eller 10.

Når vi så kommet til 1-divisjon så begynner det virkelig å røre på seg med hensyn til satsing og ønsker om å spille i øverste liga.

Narvik uttaler at de ønsker oppholdet i 1-div så kort som mulig.

Lørenskog har “blitt snytt” for muligheten til å spille seg opp nå 2 år på rad, og vil opp.

Comet har også som målsetting nå, som de siste år, å spille kval og spille seg opp

Haugesund har vel foreløpig ikke FK-plass som målsetting, men tar sikkert plassen om det blir slik

Gjøvik har vel mål om å bli et topplag innen 5 år fra nå.. om jeg ikke husker feil..?

Hasle-Løren er kanskje ett av de lagene som er fornøyd med å være i 1-div?

Nidaros signerer og satser og har som mål å komme seg opp i toppen igjen,… dog uten den gode gammeldagse “trøndersatsingen” vi alle kan huske fra tidligere.

Furuset bygger lag fortsatt og vil vel være fornøyd om de klarer holde plassen i 1 div.

 

Mars 2022:

De 4 øverste lagene i 1 divisjon skal spille “best av 5” (1 mot 4 og 2 mot 3) om 2 plasser i kvalifisering for neste sesongs Fjordkraft-liga. Der møter de plass 9 og 10 i Fjordkraftligen.

 

I kampreglementet står følgende:

Kvalifiseringen fra 1. divisjon skal skje etter følgende system: Rank 1 til rank 4 etter endt seriespill spiller play-off best av tre kamper (1-4, 2-3) om retten til å delta i kvalifiseringen til neste års Eliteserie. Høyest rangert lag har fordel av
hjemmebane i kamp 1, og i eventuell kamp 3. Alle kampene skal ha en vinner. Ved uavgjort etter ordinær tid spilles spilleforlengelse til avgjørelse faller. Det spilles 5 mot 5 i spilleforlengelsen.
Vinnerne av disse to play-off kampene møter rank 9 og 10 fra Eliteserien til kvalifiseringsspill. Lagene fra 1. divisjon beholder sin ranking fra seriespillet inn i kvalifiseringen til Eliteserien

Så kom reglementsendringer for sesongen 21-22, og deriblant:

Kvalifiseringen fra 1. divisjon skal skje etter følgende system: Rank 1 til rank 4 etter endt seriespill spiller play-off best av fem kamper (1-4, 2-3) om retten til å delta i kvalifiseringen til neste års Eliteserie. Høyest rangert lag har fordel av hjemmebane i kamp 1, 3 og i eventuell kamp 5.

Vinnerne av disse to play-off seriene møter rank 9 og 10 fra Eliteserien til kvalifiseringsspill. Lagene fra 1. divisjon beholder sin ranking fra seriespillet inn i kvalifiseringen til Eliteserien.

Man har altså forandret fra best av 3 til best av 5 i play-off i toppen av 1-divisjon. Det som overrasket meg var setningen i kampreglementet som sier: “Ved uavgjort etter ordinær tid spilles spilleforlengelse til avgjørelse faller. Det spilles 5 mot 5 i spilleforlengelsen”. Dette gjelder altså i play-off. Det var jeg ikke klar over.

I kvalifiseringen gjelder følgende:

Alle kamper i kvalifiseringsseriene skal ha en avgjørelse. Dersom det er uavgjort etterordinær tid tildeles hvert av lagene 1 poeng. Det spilles inntil 5 min spilleforlengelse iht. IIHFs reglement, 3 utespillere og 1 målvakt. Dersom kampen fortsatt ikke er kommet til avgjørelse skal det avholdes straffeslagkonkurranse etter § 6-3. Vinner i spilleforlengelsen eller etter straffeslagskonkurranse tildeles 1 poeng til

 

De 2 nederste lagene i 1 divisjon skal spille kvalifisering mot de 2 beste i 2 divisjon om 2 plasser i neste sesongs 1 divisjon.

 

Når det så gjelder 2-divisjon:

Det er vel ingen hemmelighet at Tønsberg vil opp i 1-divisjon igjen

Bergen har også som målseting å komme seg opp i 1-div først.. og sikkert etter hvert også ett hakk til.

Kongsvinger er vel heller ikke fornøyd med 2-div?

Ski, Skien og Tromsø er jeg mer usikker på hva vil. Er det grunnlag og satsing nok for 1-divisjon?

 

Dessverre fikk hockey-norge beskjeden om at Kristiansand ikke kan stille i 2-div denne sesongen. Dermed er det bare 6 påmeldte lag så langt.

I kampreglementet står følgende:

– Prestasjonsdelen for senior skal være forbeholdt klubbers førstelag. Etter søknad til Forbundsstyret kan det åpnes for at en klubb kan melde på sitt 2. lag i Prestasjonsdelens 2. div. Disse 2.lagene kan ikke delta i kvalifiseringsspill om opprykk til 1. div. Ender et 2.lag som nr. 1 eller 2 på tabellen i 2. div, vil tilbud om kvalifiseringsspill for opprykk til 1. div bli
tilbudt neste plasserte 1. lag.

Det kan jo håpes noen av de “store” klubbene kjører inn et 2-lag?  Storhamar YA med puckpodden-gutta hadde jo vært strålende tilskudd her… selv om pubben utenfor Grünerhallen er langt unna for Eriksen…

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg