Det snakkes om 12 lag i Fjordkraft-ligaen neste sesong

Dermed vil Narviks plass i toppen  være reddet

 

Det er ikke fritt for at det snakkes mye om dagen rundt dette med avslutning av sesongen. Det snakkes, skrives, debatteres og synses. Fasiten er det vel bare ishockeyforbundet som sitter på.. eller forslag til fasit hvert fall. Det eneste som synes å være krystallklart for de aller fleste er det faktum at det nå ikke er tid til både serie- og sluttspillsavsluting. Det må prioriteres, sånn i tilfelle om det åpnes for mere spill.

Jeg tror personlig ikke det blir mer spill.

Jeg tror heller ikke ishockeyforbundet har lyst å effektuere den bestemmelsen de laget i september.

Det er ikke noen hemmelighet at ishockeyforbundet liker at topphockeyen er så langt nord som Narvik. Det gjør vi vel sånn sett alle sammen. Derfor tror jeg at det kommer en eller annen vri på avslutning av denne sesongen som vil sørge for at Narvik ikke rykker ned basert på sisteplass på prosent

 

Jeg tror det kommer en beskjed om at det blir en mellomsesong 2021-2022. Det kommer nok en eller annen begrunnelse om sportslig hensyn etc.

Jeg tror Fjordkraft-Ligaen kommer til å bestå av 12 lag, dvs ingen ned og 2 lag opp. Disse 2 lagene tror jeg blir Lørenskog og Ringerike basert på poeng og prosent tabell og den store ledelsen de hadde (20 poeng/20%)

Jeg tror 1-divisjon kommer til å bestå av 12-13 lag, dvs resterende 7 pluss 5-6 lag fra 2-divisjon. Jeg vet ikke hvor mange lag som egentlig var klare for denne sesongs 2-div, men noen var det, og de får sjansen til å spille seg inn.

(2-divisjon vil da stå åpen en hel sesong i påvente av mer normale tider)

 

Fjordkraft-Ligaen vil da spilles 4 kamper mot hver (44 kamper). 8 lag går til sluttspill, mens 4 nederste spiller kvalifisering med/mot 2 beste fra 1-divisjon i en eller annen form om de 2 siste plassene i Fjordkraft-Ligaen sesongen 2022-2023.

1-divisjon spilles også med 4 kamper mot hver. Etter endt sesong skal det så ned til de 8 lag som egentlig skal være i 1-divisjon som planlagt et par år nå. 4 plasser i sesongen 22/23 er de 4 som ikke blir FK-lag i forbindelse med kvalifiseringen. De resterende 4 plasser 22/23 er tabellplasssering 3, 4, 5 og 6 sesongen 21/22.

Det vil da si at plass 7 og ut sesongen 21-22 er i 2-divisjon sesongen 22/23.

 

Ved å gjøre det som dette slipper lag å rykke ned basert på prosent. Lørenskog og Ringerike rykker opp basert på den store ledelsen de hadde når spillet ble stoppet. 2-divisjon som ikke engang fikk starte får alle en mulighet til å spille for en av 8 plasser..mens Furuset/Tønsberg også får sjansen til å beholde plassen istedenfor å rykke ned på prosent.

 

Det er vel bare en liten uke til vi får vite noe.

Men, en slik vri nå på slutten gjør valgene for forbundet mye lettere vil jeg tro. De eneste som da snytes for en mulighet slik tabeller ser ut pr nå er jo da Comet og Haugesund som ville vært klare for play-off i 1-div om sesongen gikk som den skulle.

 

2 kommentarer
  1. Er vel ikke ønskelig fra forbundet å nobbe Comet for andre året heller. Er nok ingen lett avgjørelse det her.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg