Er det greit at utbyggere lager spøkelsesby av Hønefoss sentrum?

Det er bare trist å se

Det er en tynn linje mellom det å ville utvikle et sentrum med nye bygg, nye forretningslokaler og leiligheter oppover i høyden og det å skape nærmest en spøkelsesby på grunn av tomme lokaler på gateplan.

Det er dessverre det som har skjedd i Hønefoss.

Mange ganger har jeg tenkt tanken når jeg er i nordenden av sentrum. “Hvorfor har utbygger fått lov til dette?”.

Det å gå fra Søndre Torg til brua over fossen er bare trist når du ser byggene som står der tomme og mørke.

Joda, det er bebobbe leiligheter oppe, men på gateplan er det sørgelig tomt. Clint et hederlig unntak.

Sentrumskvartalet, Brutorget, begge byggene burde har vært med på å skape et levende sentrum i den enden av torget. Det burde vært forretninger, spisesteder, etc.. men det er det ikke. Det er mørkt og/eller tomt. Tar du med “Alfred-bygget” også, som har stått tomt et uvisst antall år nå så har du full sørgelig pakke.

Nå som også Vinmonopolet har flyttet er det vel også bare et spørsmål om tid før apoteket der pakker varene og legger inn årene.

Jeg skjønner ikke hvorfor ikke lokalene fylles. Jeg skjønner ikke hvorfor utbygger/eier av bygget/byggene får inn leietakere som hvert fall betaler noe istedenfor at det står tomt som nå. Det er ikke akkurat sentrumsvennlig eller besøksinteressant for turister slik det er nå. Er det virkelig så lukrativt for utbyggerne med leilighetene at de rett og slett ikke bryr seg med inntjening på gatenivå?

Jeg håper ikke eventuell riving/bygging nytt i “dyrebutikken-bygget” også ender opp med tomme dyre lokaler på gateplan. Bortsett fra det: Ringerike Kommune: SKANDALE at ikke det bygget innvilges riving, sanering, avgåing med døden. Makan til rallemikk av et sentrumsbygg skal du lete lenge etter. Det er litt hinsides fatte-evne at de samme folka som tillater en 3-4 etasjers betongkloss langs Hønengaten er de samme som nekter byfornyelse og modernisering ved riving og nybygg midt i sentrum.

Hønefoss kunne faktisk fått et ganske interessant og fint sentrum.

Da må inngangen til sentrum etter brua ved Rådhuset snart gjøres noe med. En tomt som har ligget brakk i lang tid er ikke akkurat vakkert å bli møtt av. Videre må Ringerike Kommune legge til rette for at folk kan bruke sentrum uten å bli flådd av parkeringsselskaper.

Men det viktigste av alt er at utbyggere i Hønefoss, og spesielt de som vil “utvikle sentrum” må nærmest pålegges at byen må leve også på gatenivå.

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg