Er det mulig å lære seg rundkjøringer snart!!

Det handler om “inner’n” og “ytter’n”… 

Nesten daglig, ja jeg kjører bil hver dag fordi jeg må, opplever jeg biler med sine sjåfører som skaper nær-kollisjonsopplevelser i rundkjøringen ved Hvervenkastet i Hønefoss. Når det er sagt: Jeg er overbevist om at ganske mange kan ta dette innlegget, slette Hvervenkastet og fylle inn eget stedsnavn, og så er det gangbart over nær sagt hele Norge.

Det er så mye sinnsvak kjøring i rundkjøringer at det er et mirakel at det ikke smeller mer enn det gjør. Akkurat det er jeg overbevist om at skyldes at alle som kan rundkjøring vet, og dermed er hyperårvåkne for sjåførene som bare kjører.

 

Blinklys!

Du skal blinke ut av rundkjøring. Blinklys settes på når du har passert siste avkjørsel før din egen avkjøring kommer. Så i første eksempel under her slår du på blinken til høyre etter du har passert avkjørsel mot forretningene om du skal til sykehuset/Gjestegården. Kommer du fra Hønefoss og skal opp bak sykehuset så er det lov å ligge innerst og blinke venstre når du kommer til rundkjøringen, men du må da flippe hendelen opp og blinke høyre når du har passert andre avkjørsel fordi du skal ut den tredje.

 

Oppfordring til Ringerike Kommune:

Sett opp kjøremønsterskilt ved alle 4 innganger til rundkjøringen. Vær så snill.

 

Her kommer du fra Hønefoss sentrum. Her skal du legge deg ytterst om du skal til Oslo/forretningene/legekontorene eller om du skal til Gjestegården/Sykehuset (dvs rett frem). Skal du opp bak sykehuset eller ned igjen til sentrum fordi du er råner eller bare glemte handle på Eikli..ja da skal du ligge innerst.

Det er altså ikke lov å skeine tvers over krysset

 

På dette bildet kommer du altså fra Oslo/sykehuset. Skal du opp bak sykehuset eller ned til sentrum skal du ligge ytterst. Skal du til Oslo(igjen) eller forretningene ja da skal du ligge innerst. Husk at det er fletting på vei ned mot sentrum, noe som tilsier at om det ligger en bil “på indre bane” og du skal til sentrum så kan du kjøre på yttern.

Det er altså ikke lov å skeine tvers over krysset

 

Her kommer du fra forretningene/legekontorene/Monserud. Skal du til sykehuset/Gjestegården/opp bak sykehuset, ja da skal du ligge ytterst. Skal du til sentrum eller tilbake der du kom fra, ja da skal du ligge innerst.

Det er altså ikke lov å skeine tvers over krysset

 

På dette siste bildet kommer du fra bak sykehuset/pendlerparkeringen. Skal du til sentrum eller forretningene/Oslo/legekontorene så skal du ligge ytterst. Skal du til sykehuset/Gjestegården eller hjem igjen fordi du glemte lommeboka eller vil sjekke om elskerinna til gubben sneik seg inn da du dro… ja da skal du ligge innerst.

Det er altså ikke lov å skeine tvers over krysset

 

3 kommentarer
  1. Jeg kjenner ikke til rundkjøring du nevner, men ser på flere av bildene at du har tegnet rød strek direkte fra indre felt i rundkjøringen og ut. Normalt skal man vel legge seg ut i ytre felt før man svinger ut av rundkjøringer og forlate rundkjøringen fra ytre. Vel og merke om ikke skilter sier noe annet.

   1. Den indre streken er tegnet slik for å vise/sterkt vise at man skal holde inner’n når man skal dit pilen viser. Jeg kunne selvsagt forklart i det vide og det brede at etter man har passert 2 avkjørsel skal du blinke høyre samt skifte fil… men valgte ikke det.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg