Ett skritt nærmere en ny isflate i Schjongshallen

Det var en gledens dag for Ringerike Ishockeyklubb og alle ishockey- og skøyteglade i går.

Ringerike ishockeyklubb har i de senere år vokst i takt med den gode jobben mht rekruttering. Pr i dag består klubben av 20 lagenheter som gir tilsammen over 500 aktive medlemmer.

Jeg siterer fra klubbens egen side: “I tillegg til lag som spiller turneringer og serier, er det på en vanlig uke over 80 mosjonister på isen. Dette er ikke iberegnet Norsewomen som trener når isen er ledig samt Brann- og redning som ikke har startet opp med treningene sine enda. Heldigvis så trener de som regel tidlig på morgenen. Lokale skoler og barnehager bruker også hallen flittig på dagtid til aktivitet på isen og det er fint å se at vi kan bidra til variert aktivitet i hverdagen til alle”. Les hele denne artikkelen HER  <– klikk

 

Ringerike Kommunestyre enstemmig i at man går videre med forprosjekt. 

Jeg berømmer herved Ringerike Kommunestyre for at de enstemmig gikk inn for at det skal jobbes videre med forprosjekt ny hall ved siden av eksisterende Schjongshallen. Det følger selvsagt mye regulering og greier med en slik beslutning, men første steg er tatt.

Kommunestyret ser behovet for en ekstra isflate, og virket som de (noen) også hadde satt seg inn i hva en flate vil bety for sporten. Det at man også argumenterte for at elitedelen også må ha arbeidsforhold elite verdig var veldig bra.

 

Ny-hallen vil ligge inntil Schjongshallen, der hvor det spilles beach-håndball i dag (provisorisk anlegg). Begge hallene bygges inn i en ny fasade som skal passe inn i Schjongslund. Jeg tror kapasiteten vil være rundt 3500 (mulig det var 2500 jeg hørte, jeg husker ikke) tilskuere i ny-hallen. Kapasitet og anlegg vil selvsagt tilfredsstille alle krav Norges Ishockeyforbund har til spill i norges øverste liga.

For klubbens bredde-del vil 2 flater selvsagt bety mer istid og garderobesituasjon litt mer verdig en klubb i toppen av norsk ishockey. I dag deler alle andre enn elite på 3 garderober + et par midlertidige utenfor hallen som man kan låne.

Jeg håper nå på en behandlingstid som ikke er altfor lang. Hva realistisk byggestart evt er, nja.. ikke godt å si.. men vi håper vel på spill på 2 flater i 2025.

Så, på tross av lang lang lang venting seende/hørende på kommunestyremøtet i går, der jeg til tider, under debatten om høyhus i Hønefoss sentrum, følte at jeg så på en episode av den gode gamle glitrende engelske komiserien “ja vel statsråd”…så endte dagen godt.

Og ja kommunepolitikere, representant Marius Bakken har helt rett: Sam-bruk av garderober er lite ønskelig. For å få gode opplevelser på skøyter må de være skarpe. Det får vi ikke til om grusete sko skal inn i samme garderober. Vi ser dessverre at ikke alle (til og med ishockeyforeldre) overholder sko-fritt område.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg