Fjordkraftligaen: 4 kamper tirsdag 28 desember

Enn så lenge er det fortsatt 4 kamper på programmet i morgen 28 desember.

Vi får håpe ikke flere enn kamper enn de mellom Lillehammer og Storhamar faller bort fra kamp-programmet.

Frisk Asker får besøk av Vålerenga, Manglerud Star får besøk av Stavanger, Stjernen får besøk av Sparta og Grüner får besøk av Ringerike.

Felles for alle kampene er at de, pga de nye covidbegrensningenen får ha maks 50 tilskuere. Det har blitt sagt mye om akkurat den begrensningen.. men det er nå bare slik det er.

Hvordan kampene spilt mellom lagene tidligere i sesongen har gått tror jeg ikke man skal legge alt for mye vekt på. Disse romjulskampene lever litt sitt eget liv, og kan ende hur bra som helst sett fra de forskjellige klubbers side.

Det går vel ikke an å unngå å si at Stavanger nok er storfavoritt til å ta de 6 jule-poengene de skal kjempe om mot Manglerud Star. Stjernen-Sparta og Frisk Asker-Vålerenga er plass 2-4 og 3-5 så ingen klar favoritt der i det hele tatt. Grüner – Ringerike har heller ingen utpreget favoritt selv om Ringerike har tatt 5 av 6 poeng så langt. Grüner er Grüner og de kan stikke kjepper i julene for hvilket lag som helst på en god dag.

Jeg tar det for gitt at lagene har spillerne i et utpreget testregime om dagen. Det betyr jo også at inntil avreise match i morgen er ingen tropp helt sikker.. siden det minste tegn til buse i nesa medfører stå over trening/match. Lillehammer og Storhamar er som kjent avlyst.. der startet det jo med Lillehammer og så kunne man lese at også Storhamar hadde smitte. Noen spekulerer i at det var U20-spillere som tok det med seg inn i troppene.. men det får nå bare være.. spist er spist, driti er driti… får ikke gjort noe med det.

Tabellen blir jo også nå litt “rotete” siden Storhamar blir stående på 24 kamper og da har 4 kamper mindre spilt enn de som har fått kjøre fullt program. Skulle nå Vålerenga og Sparta ta jule-poengene vil det være meget topptungt på tabellen, dog antakeligvis da med Stavanger mer godt forsprang. I bunnen er det særs interessant. Manglerud på siste må jo begynne ta poeng nå om det skal være noe håp om noen ting annet enn kval (eller direkte nedrykk jfr retningslinjer) denne sesongen. Grüner ligger 13 poeng bak Ringerike og vil jo da med 6 poeng ha skikkelig heng på nettopp Ringerike… i motsatt fall (som jo jeg håper) vil Ringerike skaffe seg en meget stor luke som Grüner vanskelig kan tette i kampene etter nyttår.

 

Tabellen, og hva de enkelte lag kan oppnå med bare 3-poengere

STA, 25 kamper, 55 poeng, kan oppnå max 115 poeng

STJ, 26 kamper, 54 poeng, kan oppnå max 111 poeng

FA, 26 kamper, 49 poeng, kan oppnå max 106 poeng

SPA, 25 kamper, 47 poeng, kan oppnå max 107 poeng

VIF, 24 kamper, 46 poeng, kan oppnå max 109 poeng

LIK, 26 kamper, 42 poeng, kan oppnå max 99 poeng

SIL, 24 kamper, 38 poeng, kan oppnå max 101 poeng

RIN, 25 kamper, 26 poeng, kan oppnå max 86 poeng

GRU, 26 kamper, 13 poeng, kan oppnå max 70 poeng

MS, 25 kamper, 8 poeng, kan oppnå max 68 poeng

 

(alle kan selvsagt ikke vinne alle kamper… men dette viser hva hvert enkelt lag kan oppnå, evt ikke oppnå om de tar eller ikke tar 3-poengere fremover)

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg