Hvordan kan Ringerike gjøre det bedre i toppen denne gang?

Det er 3,5 måneder til serien forhåpentligvis starter igjen, med Ringerike som ett av ti lag i Fjordkraft-Ligaen.

Foto: Myhre Media

Spørsmålet er kort og godt; Hvordan kan de gutta som er en del av Ringerikes lag (han krøkka på bildet er heldigvis ikke det) gjøre det bedre enn Ringerike gjorde det da de hadde sin sesong i Get-ligaen?

Det startet jo bra for Ringerike den gang. Faktorer som pågangsmot og entusiasme sammen med mer meritterte motstanderes relativt labre innstilling til et opprykket lag gjorde at Ringerike tok skalper i starten før det etter hvert ble tyngre. Som alle vet røk man så i kvalifiseringen. Mange har sine meninger om hvorfor det skjedde. Det ripper vi ikke opp i nå. Det er mye mer interessant å se fremover med lærdommen fra Get-opplevelsen trygt plassert i “sånn skal vi ikke gjøre det boka”.

Det overordnede mål er selvsagt å slippe 9 eller 10 plass. 8 plass (eller bedre) er jo himmel og helvete i forskjell fra 9-10. Slipper man kvalifisering og heller kan dra lærdom av kvartfinale er en milepæl nådd.

Hva er så nøkkelord?

Treningsmengde

Treningskvalitet

Treningshverdag

Alt dette henger jo sammen i oppkjøringen mot en sesong i FKL. Hvordan skal man på Ringerike kunne konkurrere mot mer proffe klubber. Ser man hakket forbi Grüner og Manglerud Star så begynner vel lagene med Sparta og Stjernen nærmest å ha en mer proff hverdag med trening på formiddag og/eller dagtid sammen med kveld?

Slike tiltak er selvsagt helt konge for de som vil satse på idretten. Men det koster for klubbene. Skal man ha 23 spillere + 2 trenere på lønn som gjør at de skal kunne leve ok av hockey så snakker vi fort minst 30 mill i totale kostnader mht lønn og avgifter etc. Delvise ordninger blir selvsagt billigere. Innhenting av utlendinger gjør det dyrere.

Tar man et lag som Ringerike der mer eller mindre alle spillerne har sivile jobber ved siden av så blir dette med trening på formiddag/dag noe som vel vanskeliggjøres med mindre klubben har midler til å erstatte tapt arbeidsfortjeneste, eller man har arbeidsgivere som går inn med sponsing tilsvarende lønnen en spiller ville ha mistet ved å ta seg fri.. og dermed bare lar spiller trene i arbeidstiden uten trekk.

Det er kanskje dit man må, men man kan vel strengt tatt ikke pålegge spillere å ta fri uten at tapt arbeidsfortjeneste dekkes?

Trening på dagtid slik at kropper kan restitueres skikkelig hver eneste dag er selvsagt det aller beste, men det krever ressurser og opplegg.

 

Hva trenger Ringerike?

Ringerike har ikke offentliggjort noen målvakter enda.

Ringerike har 7 backer i tropp pr nå. Nyeste tilskudd er Jonas Slettebø Haughom fra Oilers.

Ringerike har 7 løpere i tropp pr nå. Nyeste tilskudd er Kenneth Pappalardo Gulbrandsen

 

Det ryktes at målvakter er signert. Suksess (dvs at man klarer bedre enn 9-10 plass) i FKL tror jeg nok avhenger av at Ringerike har 2 stk 90+ prosentgubber som kan alternere i mål.

Flere av fjorårets spillere har vel også signert såvidt jeg vet, men navnene er altså ikke offentliggjort enda.

Det skal spilles 45 kamper i serien. Forrige gang det ble spilt en full serie (2019-2020) havnet Narvik på 9 plass med 45 poeng og Grüner på 10 plass med 16 poeng. Manglerud Star tok 8-plass og kvartfinaleplass med 49 poeng. Dette skulle bety at man gjerne må vinne en 12-15 kamper for å ha sjanse på 8-plassen. Da Ringerike var i Get var det 9 lag i serien og de klarte totalt 20 poeng).

 

Ringerike må ha matchvinnere i mål.

Ringerike må ha spillere som ofrer alt defensivt.

Ringerike må ha goalgettere.. spillere som liker å skyte.. spillere som liker å grave.. spillere som liker å krige.

Det er hevet over enhver tvil at powerplay og boxplay blir ekstremt viktig.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg