Ishockeyforbundet: Hvordan skal vi egentlig telle?

Hvem skal egentlig regnes med i antall innenfor dørene?

Det er ikke mer enn 2-3 uker til treningskampene kjøres i gang. Hockeysultne folk venter i spenning på hvordan lagene “sine” og andres kommer ut av startgropa etter korona-pausen. Det hersker liten tvil om at det kommer til å bli rift om billettene om dagens reglement opprettholdes.

Men, som i alt annet, det er diskusjoner og flertolkninger her også.

Hva er det egentlig som gjelder?

 

Helsedirektoratet sier på sine sider:

Det er ikke tillatt å gjennomføre arrangementer på offentlig sted med mer enn 200 personer tilstede. Ansatte og oppdragstakere som står for gjennomføringen av et arrangement, kommer i tillegg til de 200.

De som er til stede skal kunne holde minst 1 meters avstand til andre som ikke er i samme husstand. Arrangementet kan gjennomføres selv om kravet til avstand ikke kan overholdes for: (litt klipp og lim) toppidrettsutøvere ved gjennomføring av idrettsarrangement, spillere og støtteapparat ved gjennomføring av seriekamper.

Arrangøren skal ha oversikt over hvem som er til stede, for å kunne bistå kommunen ved en eventuell senere smitteoppsporing.

Alle arrangementer med mer enn 200 personer er forbudt. Muligheten for å øke fra 200 og opp mot 500 vil bli vurdert månedlig. Det vil ikke bli åpnet for arrangementer over 500 før 1. september.

 

Så er spørsmålet; Hvem skal vi egentlig telle med?

-folkene i billett-lukene

-vaktene

-kioskpersonalet (hvis kiosk åpen)

-sekretariatet?

-hva med setningen: “Ansatte og oppdragstakere som står for gjennomføringen av et arrangement, kommer i tillegg til de 200”. Er spillerne i toppidretten å anse som ansatte fordi de har kontrakter og dermed kan komme i tillegg? Gjelder det samme dommerne siden de er betalt for å komme og dømme?

 

Hvordan gjøres dette i fotballen? Tolkes spillere/dommere som “ansatte”?

 

Her er utklipp fra FHI sine sider:

Fra og med 15. juni 2020 er det tillatt med arrangementer på offentlig sted for inntil 200 personer. Med inntil 200 personer menes deltakere, tilskuere, eventuelle foresatte/søsken/ledsagere og andre som er tilstede uten å ha oppgaver knyttet til gjennomføringen av arrangementet. Ansatte eller oppdragstakere som står for gjennomføringen av et arrangement regnes ikke som en del av deltakerantallet ved arrangementet.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

2 kommentarer
  1. Hva gjelder for arrangement?
   Fra 15. juni kan det ikke gjennomføres arrangement med mer enn 200 personer til stede på offentlig sted. Det inkluderer ikke ansatte eller oppdragstakere som står for gjennomføringen av arrangementet

  2. Alle som er en nødvendig\naturlig del av arrangementet telles ikke. Kun de som ikke har noen annen rolle enn at de får status som tilskuere.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg