Jula er forbi; Nå begynner kroppspresset!

Nok et halvår med nordmenns forsøk på “et bedre liv” skal til før man må innse at sommerkroppen 2019 gikk i dass på samme måte som sommerkroppen 2018 gjorde.

Avisene kommer i månedene som kommer til å være fulle av artikler etc rundt dette med kropp og slanking. Nettaviser vil linke til såkalte treningsguruer med deres oppskrift på hvordan man skal bli lykkelig i og med sin egen kropp. Slankeguruer kommer med sine oppskrifter på hvordan kroppen kun er laget for å leve på akkurat den dietten de ånder for. Veganere og andre kommer med sine påstander om hvordan man skal leve i pakt med naturen og ikke leve som om vi er på topp av næringskjeden (ehh…)..

Verst av de alle i månedene som kommer kommer nok de såkalte toppbloggere til å være. Dette er stort sett relativt unge kvinner som rett og slett ikke tyder på å ha nok hjerneceller til å forstå at det sitter unge jenter der ute i Norges land og svelger rått og røti av hva de skriver om hva som skal til for å være lykkelig. Tenk om bare en eller flere av disse damene kunne hatt et innlegg der de sier skikkelig ifra at dette er ikke oppskriften på et godt liv. Silikon, fillers, strutt her og der er bare som å pisse i buksa på vinteren når du fryser.. det er varnt og godt litt, men så blir det samme dritten etterpå. Selvtillit og sikkerhet skapes inne i hodet, ikke i bh-størrelse. La oss håpe at disse toppbloggerne bruker blogg, insta og snapchat for en gangs skyld til å fronte utelukkende sunne verdier.

Tenk om vi alle kunne bli enige om “med måte”.. Det gjelder inntak av mat og drikke. Det gjelder treningsiver. Det gjelder slanking og utseende. Det gjelder det aller meste vi er borti her i livet. Gjør ting “med måte”. Alle trenger ikke å bli superatleter. Alle trenger ikke gå fra lubben til hard-body på seks måneder. Alle trenger ikke spise og drikke som om de skal med på et eller annet sinnsykt idrettsarrangement. Gjør ting med måte.

Det går altså ikke an å gå fra å være ei litt lubben 14 år gammel jente til å bli “Martine Lunde” eller noen andre av disse damene med store pupper, lepper og sminke ut av en annen verden bare ved å slanke. Disse damene har kjøpt mye av utseendet sitt og burde ha det som et varsel på alle sine innlegg. “Dette utseendet må du kjøpe, anbefales ikke til noen som en selvtillitsbooster”.

Jeg skulle ønske at alle redaktører i nettaviser slutter å fronte absolutt alle innlegg som inneholder noe om kropp og utseende som ikke er merket skikkelig med “kjøpt”. Kanskje ville bloggverdenen skjønne at det å være varsom, ta hensyn, slutte utnytte godtroenhet, etc er noe Norge ikke vil ha. Det er altfor mange barn/ungdom som sliter med mobbing etc pga utseendet sitt, da må vi få vekk den bøtteballetten som fronter et utseende man ikke kan få uten å være en toppblogger eller på andre måter ha tilgang på mye penger.

Og med det

Godt nytt år.

og som en siste greie låner jeg Radio Rocks frase..

Toppbloggere: Ta dere sammen !!

 

1 kommentar
  1. Tilbaketråkk: Homepage

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg