Når er «point of no return» for seriespillet?

Nå har det ikke kommet noe offisielt fra forbundet på regjeringens ønske om å utsette seriespillet til og med 14 februar, men mye tilsier vel at de følger oppfordringen nok en gang.
Dette sammen med den siste tids smitte i Comet..pluss at man i dag kunne lese om funn av det muterte viruset i Sarpsborg og Fredrikstad gjør jo at man kan ikke annet enn å undre på det som overskriften sier.. Når er det/blir det for sent å sette i gang noe igjen?
Det siste jeg har fått med meg er at sluttdato serie kan skyves til 27 mars.. dvs en uke etter den allerede flyttede sluttdato. Det betyr uansett at lag må spille kamper i et rasende tempo fra 15 februar.

15 februar er bare 14 dager unna. Er det i det hele tatt mulig å både ha tilnærmet fullt seriespill (36 i FK og 40 i 1-div) og sluttspill denne sesongen?
En av de aller første tingene som «verden» burde finne ut er om VM er noe poeng i det hele tatt. Bestemmer man seg for at dette hopper vi over vil alle land/nasjonale serier ha ekstra tid.
Ser også at enkelte setter spørsmålstegn ved om hallene kommer til å beholde isen utover i mai hvis serie dyttes på. Jeg tenker det ville være den totale fallitterklæring mot norsk ishockey om det var kommunale strømutgifter som satte sluttstrek på sesongen.

Klubbene vil spille serie. Det er der man er sikrest på kompensasjon. Hvis det blir noe kompensasjon da. Slik jeg forstår dette gikk avtalen ut 01 januar og man venter på ny avtaletekst. Utkastet sier vel kompensasjon for tapte inntekter ved spilte kamper og ingenting ved avlyste kamper. Sjakktrekk fra regjeringen der altså.. tilby null for avlyste kamper OG så gå ut å nekte lagene å spille kamper etterpå.

Spørsmålet er vel nå om forbundet likegodt burde si at «sorry folkens..  dette blir bare surr». «Vi rangerer tabell etter gjeldene regel og tar sikte på sluttspill og kval hvis regjering åpner opp for kamper etter 14 februar.

Ett av spørsmålene jeg har stilt flere ganger uten å få noe svar er :

Hva gjør man om ett av sluttspillslagene/kvalifiseringslagene plutselig settes ut av et utbrudd?

Si at Frisk Asker har valgt Sparta i kvartfinale og leder 2-0 i matcher i best av 5 da et massivt utbrudd skjer i FA-troppen.
Hva da?

Skal da Sparta tilkjennes seier hvis de ikke har smitte? Må Sparta også i karantene fordi de er nærkontakter? Hvem går da videre til semi?
Det må jo ha vært slike ting oppe til diskusjon i forbundet også…

Spiller vi bare serie?

Spiller vi sluttspill?

Hvor lenge kan vi drive på?

Hva om Ringerike og Lørenskog slår sine motstandere i sluttspill og er klare til kvalserie mot Gruner og Narvik. Så bryter det ut skikkelig i Grunerhallen og laget. Hva gjør man da? Skyver på spill? Hvor lenge?

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg