Reglementsendringene i 1-divisjon:

Jeg er helt enig

Nå kan man selvsagt si at man ønsket seg mer ditt eller mer datt, men det at det har blitt en endring i forbindelse med kvalifisering til Get tror jeg, og mener jeg, er utelukkende positivt.
Ved endt serie på 40 (som i fjor) kamper skal altså lag 1 møte lag 4 og lag 2 møte lag 3 i en best av 3 for å bestemme hvilke 2 lag som skal spille kvalifisering om Get-plass.

Dette betyr, i mine øyne, hardere kamp fra alle lag om å bli blant de 4 øverste på tabellen. Det betyr også at lag med en liten dropp på grunn av skade/sykdom/etc ikke får sjansen spolert om droppen betydde nok kamper tapt. (dette mener jeg ikke bare fordi Ringerike endte på tredje denne sesongen, jeg har ønsket en slik endring lenge).

Det å få en play-off om de to plassene i kval vil bare skape enda mer spenning og trykk også i 1-divisjon, noe som vel også er tanken til Forbundet ved å redusere antall lag (ved normalisering etter korona)

Så ser jeg det argumenteres imot med blant annet:

**Synes det er ingen god ide. I praksis vil det bety fom. 2021/22 sesongen at 50% av lagene i divisjon kommer til en «sluttspill» for deretter kåre de 2 beste lagene for å spille kvalik. Grunnspillet blir mindre viktig / interessant enn det er i dag. Klubbene vil ha anledning til å nedprioritere enkelte seriekamper av ulike årsaker dersom de føler seg trygg på en topp 4 plassering for deretter henter seg inn i «sluttspillet» Publikum vil kanskje vente til mars måned før de kommer på kamp fordi serien har mindre betydning** (sitat fra en Facebook-gruppe)

Vel, om dette er tilfelle så er jo mer eller mindre alle kamper i Get-ligaen lite interessante og. Der kommer jo 80% av lagene til sitt sluttspill. Der kan også lag nedprioritere kamper etter hvert inntil sluttspillet begynner etter de har etablert sin plass enten blant de 4 øverste eller blant de 8.

Et annet argument imot:

**Føler at dette blir feil. Da vil det vel ikke si noe om at man vinner 1.div eller kommer på 4 i seriespillet? Blir feil å komme på fjerde plass også kanskje være eneste lag fra 1.div som rykker opp** (sitat fra FB)

Er det da også tilsvarende feil å komme på 8 plass i Get og så vinne bøtta? Eller fortjener man det fordi man har «kvalet» seg inn i sluttspill gjennom 45 seriekamper og så har konge-trøkk i sluttspillet?
Ser også at en snakker om at lagene i 1-divisjon da kan spille på «sparebluss» helt til januar/februar og så handle spillere som fulle sjømenn for å klare play-off og så kval.. Vel, dette kan da alle lag gjøre (og gjør) akkurat når de vil sålenge de overholder alle regler rundt dette.

Man like endringen og man kan ikke like endringen. Jeg liker den fordi jeg oppriktig tror det sørger for mer kamp om plassene i seriespillet, og det sørger for en mer konkurransepreget avslutning på 1-divisjon + enda mer skjerpet inngang til kvalifisering Get.

Vi ønsker jo en spissing i 1-div mot Get. Det at det er en gulrot i divisjonen mot en mulig sjanse for Get-kval som er litt større enn med dagens system får applaus fra meg. Vi ønsker at spillere og lag skal satse. Da er det bra at ikke sesongen «er slutt» fordi man røyk på 5 tap i månedene september/oktober.

#2hockey

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg