Det er ikke noe særlig kø på E16…!

Ukas Fjott er herved kåret !!!

Herved utnevnes Øivind Holm, tett fulgt av Astrid Aas, til denne ukas fjotter.. Herr Holm mener da at pyttsann…det er da ikke noe særlig kø på E16..  Det kommer vel heller ikke som noe særlig til bombe at disse to tilhører Fylkesmannens kontor i Drammen. Fylkesmannen er en av instansene som har lagt ned innsigelser mot traseene for E16, ut fra blant annet miljømessige- og kulturlandskapsmessige årsaker. Fylkesmannen, eller Drammenseren som Redaksjonen liker å kalle han, er som kjent ikke for noenting som ikke gavner Drammen på noen måte…ja annet enn veier som direkte berører Drammen da… og sånn sett er det jo snodig at ikke Drammenseren har sørget for firefelts motorvei fra Drammen gjennom Lier og opp til Skaret.

Det var under punktet om samfunnsnytte Holm kom med uttalelsen som fikk en del holeværinger og ringerikinger til å hoppe i stolen. Holm som representerer miljøvernavdelingen mener køene ikke er noe problem, og at dette dermed ikke blir vesentlig bedre ved en firefeltsvei. Holm har antakeligvis ikke vært utenfor Drammen side han ble tvunget med på en busstur til Hokksund for å se på miljøgaten med de små rundkjøringene og spise påmfri i kiosken borte ved kirken. 

-Neida… det bli jo ikkenoe mindre kø med dobbelt så bra vei… Man får jo ikke unna noe mer trafikk med bedre veier.. Det blir jo ikke noe mindre frontkollisjoner heller med adskilte veibaner som gjør det mer eller mindre praktisk umulig å frontkollidere.. Man kan se på bildet at ene hånda til Holm er skjult..vi anbefaler å få ut den fingeren og begynne å prioritere menneskeliv isteden for bevaringen av ekorn, biller, tusenbein og grantrærs evne til å vokse på rekke.

Fylkesmannen mener det vil være en bedre løsning å utbedre dagens tofeltsvei og heller prioritere fortgang av Ringeriksbanen.

-Geriatriksredaksjonen anbefaler Drammenseren å lese litt historie. Når det gjelder å få fortgang på Ringeriksbanen så vil Drammenseren da oppdage at de har prioritert fortgang på denne banen i snart 60-70 år..og har enda ikke klart å finne ut hvor banen skal gå… Sogar har regjeringsmedlemmer i disse dager uttalt at de skal nok klare å finne ut om vei og bane skal gå sammen i løpet av dette året… Når det gjelder utbedring av dagens tofeltsvei så er det nettopp det som gjøres nå…og det har aldri vært mer kø..biler på tomgang..biler som kræsjer og gir bensin og dieselsøl i naturen..

Holm er bekymret for at en ny firefeltsvei vil gjøre det mer attraktivt å kjøre bil på bekostning av buss, og at dette vil føre til økte utslipp av CO2.

-Øøøøøhhhh…… Det er allerede mer attraktiv å kjøre bil enn buss.. Det koster 150 kroner hue å ta bussen til Oslo.. Den eneste grunnen til å ta bussen er at det finnes så uendelig mye god duggfrisk på andre siden av Sollihøgda..

Han mener det vil ha en langt mer positiv effekt å bygge Ringeriksbanen

-Det mener faktisk alle vi andre og. Det har alle vi andre ment lenge. Det eneste problemet i den setningen til Drammenseren er at Ringeriksbanen ikke er på plass…den kommer heller ikke til å være på plass på lenge… Dessuten kommer ikke hyttefolket til å ta toget på hytta.. transportnæringen kommer ikke til å ta toget… Idrettslag kommer ikke til å ta toget…

Jeg gleder meg til å dra på pensjonisttur med nyåpnet Ringeriksbane i 2054…hvis jeg da ikke har daua på Sollihøgda i mellomtiden!

(takk for lånet av foto Espen Ødegård)

5 kommentarer
  1. Huff ja, en politiker “nær deg” har aldri vært drømmen. Med unntak av Drammen ser det ut til. Her venter vi (ikke jeg da, bor på Lysaker hvor det forsåvidt er greit kommunikasjonsmessig) på en eller annen flyvebane (??) til Fornebu. Alle politikere er enig om at den skal bygges, inntil de begynner å snakke om hvem som skal ta regningen. Nå har de snakket i 20 år, jeg tipper også at den blir åpnet i 2054. Jeg gleder meg! Hm, kanskje den får trase over graven min?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg