Elgjakta er igang..

Barske menn og kvinner ryker til skogs!

Sommeren er over. Tiden da alskens norske jegere tusler rundt i de norske skoger sommerstid med hagle og skyter på alt som rører på seg er forbi.. Tiden da ekorn står i fare for å bli pulverisert av 5 kaliber 12 hagleladninger på ettermiddager av jegere som er dritt lei trasking uten så mye som å se en småfeit spurv er over.. Endelig er det høst.. Endelig er det tid for elgjakt.. Endelig skal jegerne få dra ut i skogen med 7,62 mausern og skyte på elg…. Ja hvis de ser noen da..

Bilen pakkes med alskens klær -kamo seff..vil jo ikke bli sett av æljen-.. Viktigst av alt er vel noe å sitte på…for sitting blir det. Våpen og ammo må selvfølgelig ikke glemmes..vil jo ikke dra en Viggo Sandvik å stikke innom etter frossen-elg på vei hjem igjen.. Niste, primus, vann og brennevin er også viktig… kjøpebrennevin for de mer kultiverte hører også med.

Så er man endelig på plass på sin kjøpte kvadratkilometer av skog.. Termos ved siden av.. Rifla ladet og sikret.. Flott utsikt.. Gps’n viser hvor man er og elg-lokke-appen på telefonen høres litt ut som ei litt hes canadagås men gjør sikkert nytten. Nå er det bare å vente på at en elg eller sju skal vandre inn blant tyttebærene ute på sletta foran posten sånn at man kan få vise at det ikke er noe annerledes i det hele tatt å skyte på levende mat kontra ei pappskive som står helt stille ute på ei vindstille slette..

Nå skal det bli variasjon i kosten.. Slutt på kjøttdeig, kjøttkaker, kjøttfarse osv.. Nå blir det elgsteik, elgbiff, elg-kaker, etc… Ja hvis elgen tråkker inn på sletta selvfølgelig… Kanskje man tilogmed får elgen til å gnukke skinkene litt i tyttebærlyngen først den skytes og…?

Lykke til…og ikke skyt hverandre!!!

#elg #elgjakt #jakt #våpen #skudd #

Skål!!

6 kommentarer

Siste innlegg