Påske = Vi står i kø!

Hvor er tuben med tålmodighet?

Sterkt inspirert av er tilsendt bidrag i kategorien “feire påske” så kom dette utsøkte innlegget dalende inn i en påskeferierende skrott hjemme på terrassen. For hvem du enn er, hvilken tro du enn har, hva slags alderspenn du befinner deg i så er det en ting som er likt for alle om du bare tenker tanken “nei dere, skal vi dra til fjells i år” og det er at det bare er å begynne å stålsette seg på kø..over alt..massivt med kø..!

Det starter jo allerede på butikken før man i det hele tatt får dratt noe sted. Har man skikkelig flaks havner man i tillegg i den køen som går saktest, faktisk saktere enn køen på McDonalds på Flå, og i tillegg har du ei gammal dame på nesten 80 år som aldri kommer til å bli komfortabel med å “ta høl på” en 500-lapp så her skal det betales med mynt om mulig. Vi som husker Vinmonopolet før selvbetjening kan nå gråte en modig tåre…det hjelper dog ikke på at vi havner bak den samme gamle dama som står og skal betale en St.Halvard Likør med kronestykker…

Vel hjemme fra butikken pakkes bilen og alle gjøres klare til å være skikkelig lure dagen etter og dra 2 timer før arbeidsdagen er slutt…noe jo selvsagt mer eller mindre alle andre som skal på fjellet også har tenkt så her er det bare å innse at nåla neppe kommer over 70 km/t fra Oslo til Hemsedal. Når så ungene begynner å mase “er vi fremme snart” etter 20 min med kjøring i sneglefart oppover Sollihøgda vet du at denne køen kommer du til å bli glad i.

Endelig er man så på hytta…og innser ved utpakking at du har glemt fyrstikker til å tenne i peisen for så å dra på butikken og havne i kø igjen.. Lettere litt hysterisk humoristisk ser du en familie foran deg i køen anført av ei gammel dame som insisterer på å betale for alle sammen uten å ta høl på en 500-lapp.. Endelig tilbake på hytta etter å ha kjørt i kø oppover til hyttefeltet pga en danske som ikke tør kjøre fortere enn 40 på noe som ligner på snø så setter alle seg ned og gleder seg til en dag i bakken etter en god natts søvn..

Søvn og frokost unnagjort, bilen klar og med friskt mot klampes gassen i bånn på veg mot bakken..bare for å måtte slippe opp igjen for alle andre skal jo og i bakken. Det tar en time å kjøre de 7 kilometerne til bakken og få parkert da også godt hjulpet av den samme dansken som stopper all trafikk for å legge på kjetting…

Endelig er man klar. Nå er det bare å få kjøpt seg heiskort. Igjen havner man selvsagt bak i den køen som går saktest av absolutt alle køene og da du endelig kommer frem oppdager du at familien som er foran deg roper frem ei gammal dame som skal betale alle kortene uten å ta høl på 500-lappene sine.. Da så heiskortene er kjøpt og man endelig er klar så er det bare å stille seg i heiskø sammen med de 200 andre som også var lure og dro tidlig i bakken..

Vel oppe i bakken så skulle man tro det var køfritt..men neida.. Man kjører i kø.. Man står i enda mer heiskø.. Man står i cafekø.. Man står i do-kø… Man står i uteserveringskø… Kort sagt man er i kø… Da man så endelig innfinner seg med at dette er bare tøys og finner ut at afterskien åpner klokka 13.00 så setter man kursen for bilen raskere enn Kjuus noensinne kjørte utfor, laster bilen raskere enn det egentlig er mulig og freser til afterskien med smil og glede i ansiktet.. DETTE skal bli digg.

Vel inne på afterskien innser du at omtrent alle andre har tenkt samme tanken så det er bare å stille seg i kø i baren. Igjen står du i den køen som går saktest og igjen har du havnet bak ei gammel dame som ikke vil ta høl på en 500-lapp. Afterskien viser seg å være kø-kø-kø-kø så man bestemmer seg for å kjøre til hytta igjen…i kø selvsagt pga dansken som ikke kjører fortere enn 40..

Og sånn går nu dagan…

Da så dagen er kommet for å dra hjem er diskusjonen stor om man skal kjøre hjem søndag eller mandag ettermiddag.. Det er jo pest eller kolera valg.. Det blir kø.. Massivt med kø… Påske er kø…

4 kommentarer
  1. Vi har hjemmepåske med besøk fra Frankrike, men slapp vi unna køen i år for det, nei da. Vi har 2 bad + 3 wc, men vi står i kø 😮 Fortsatt god påske med eller uten kø 😉

  2. Hahahahahaha nå ble eg glad for at eg har bypåske…thank ju spank ju
   ellers……så har EG fått alle damene med 500 lappene og endte opp med nesten for lite veksel…..just saying ….
   God påske fortsatt

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg