Det skammelige helsenorge

Budsjett viktigere enn døden

Norge er et fantastisk land. Norge er verdens beste land å bo i. Norge er på toppen av alt. Norge, heia heia heia!!

Hvor ofte har ikke norsk media, norske politikere og norske myndigheter stått med rak rygg, stram rumpe og et kjempeglis og bresket seg med disse karakteristikker og beskrivelser av Norge? Men er det egentlig sånn? Er Norge så fantastisk egentlig?

Først og fremst må man etablere et udiskutabelt faktum: Norge er et søkkrikt land. Det renner over av penger. Dessverre har politikere blitt hjernevasket til å tro at om vi bruker for mye av disse pengene så blir det inflasjon…uansett.. Dette er jo bare bullshit selvsagt. Norge kan øse ut penger på ting vi trenger i utlandet, og vips, vi får det vi trenger og det blir ikke inflasjon. Sånn; situasjon forklart og etablert.

Så til tema. Den siste tiden har det versert masse skriverier om pasienter i Norge som ikke får den kreftbehandling de trenger. De får ikke den nyeste beste medisinen som finnes. De gis altså ikke den beste behandling vi kan gi…og hvorfor gjør de ikke det? Svaret er like enkelt som det er forkastelig: Det er for dyrt!

De fleste skjønner, inklusive meg, at det kan ikke bygges en ny fløy på sykehuset hver gang det kommer en pasient mer enn man har rom til. De fleste skjønner at et sykehus må ty til straksløsninger og alternative løsninger innimellom. Men det jeg tror vi alle, altså skattebetalere og innbyggere i Norge ikke skjønner er at våre medmennesker skal ligge på sykehus og dø fordi sykehuset må holde budsjettet….

Dette er så feil. Sykehus er et hjelpeforetak. Sykehus skal ta seg av de menneskene som trenger hjelp. Koste hva det koste vil. Det er selvfølgelig greit med kostnadskontroll, men at folk ikke gis den medisin som er tilgjengelig “fordi det er for dyrt” er forkastelig. Er det et land i verden som har råd så er det jo Norge. Kreft er en forbanna drittsjukdom som rammer i alle samfunnslag. Her stiller vi alle likt. At så politikere og andre skal sitte og vedta at de første feks 43 som rammes i Buskerud får hjelp mens resten får prøve å holde ut til neste år fordi vi må holde budsjett er så vannvittig at det går nesten ikke ann å tenke på.

Jeg tror jeg snakker for ganske mange når jeg sier at “bare bruk penger på medisin. Vi, skattebetalerne, forlanger faktisk at dere gjør det”.

Neste pasient kan faktisk være deg.. Hadde det ikke da vært fint om sykehuset hadde den medisinen som kan redde livet ditt? På tross av budsjett..

#kreft #møkk #penger #medisin #økonomi #behandling #sykehus #folket #politikere #inflasjon #skam #norge

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg