Ta ditt religiøse kors og la det vandre…

Integrere eller segregrere?

Det er jo ikke til å komme ifra at tilogmed jeg har fått med meg denne kors- og symbolproblematikken og dermed hiver meg på denne flyktninge- og asylsøkerdebatten som pågår. Midt i suppa denne gang står altså UDI som mulig leietaker av diverse religiøse og ikke-religiøse lokaler rundt omkring i Norge.

Jeg har lyst å slå fast noe med en eneste gang, som ikke har noe med rasisme eller fremmedfrykt å gjøre:

Vi er i Norge. Flyktninger og asylsøkerne kommer hit. Jada, de er flyktninger og asylsøkere, men likefullt kommer de til et land med en annen hovedreligion og kultur enn det de er vant til. Derfor vil det være bygninger med både det ene og det andre religiøse symbol på som ikke nødvendigvis sammenfaller med enhver flyktning eller asylsøkers religion.

Når så det er sagt så må det sies at det faktisk er UDI som skaper uroen som florerer nå. De vil ikke bruke lokaler som er pyntet med kristne symboler som kors og lignende..på samme måte som de ikke vil bruke lokaler som er dekorert med muslimske eller andre trossamfunns symboler. UDI vil altså kun leie og bruke religionsnøytrale lokaler for å huse flyktninger og asylsøkere. Dette er i og for seg greit bok, men:

Burde man ikke nå kanskje kaste seg rundt og tenke litt nytt? Kanskje burde man fri seg litt fra prinsipprytteriet denne gangen? Kanskje burde UDI nå tenke at de som kommer hit bare har godt av å se mangfoldet av mennesker og trossamfunn som vil hjelpe?

Jeg regner jo ikke med at feks Frelsesarmeen-soldater blir bedt om å hjelpe, men uten uniformen sin? Likeså blir vel heller ikke imamer og lignende religiøse overhoder bedt om å ta på seg joggedress når de vil hjelpe? En prest som deler ut mat vil vel ikke få pålegg om å ta av seg kragen sin?

Jeg kan ikke få understreket nok det faktum at det er ikke de kristne eller muslimene som har tullet til denne saken.. Det er UDI. Nett-trollene får si hva de vil om hvorfor og ditt og datt.. De får syte og klage og påstå det ene og det andre.. Det forandrer ikke faktum i denne spesifikke saken.

Så for en gangs skyld støtter jeg kirkens syn, og moskeens faktisk, byggene stod der før flyktningene kom med sine symboler på, og de bør få stå også med flyktninger boende inni.

#flyktninger #asylsøker #religion #kirke

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg