Ja, snakk med barna! Men ikke glem foreldrene.

Mobbing er en uting. Mobbing skal ikke skje. Mobbing er noe vi alle burde være med og bekjempe. Det burde vi klare å bli enige om egentlig men vi klarer det jo ikke.

Ministeren har nå kommet på banen og vil både flytte og bøtelegge mobbere. Så er spørsmålet om det er den riktige veien å gå?

Jeg har tidligere skrevet om barneoppdragelse og om foreldreoppdragelse og jeg tror brorparten av nøkkel til bekjempelse av mobbing ligger i nettopp disse to ordene. Men vi må tørre. Vi må tørre å si ifra. Vi må tørre å gjøre foreldre oppmerksomme på at nettopp deres gullunge forandrer seg fra den lydigste snilleste søteste greieste gutten/jenta til en ren skjær mobber med stor M idet utgangsdøra lukkes. Jeg tror nemlig at det går tusenvis av intetanende foreldre til mobbere rundt i norges land fordi vi som samfunn i generell grad er for feige til å si ifra.

Ja, klart vi skal snakke med ungene…men jaggu skal vi oppdra de og. Om ikke barn snart får den tøffe virkeligeten forklart mht mobbing så vokser det jo bare opp enda en generasjon med mobbere.

Lærere på skolen må si ifra, og ikke prøve å skjule det bak noen jålete terminologier for å skåne noens følelser. Treneren på idrettslaget må si ifra selvom den værste mobberen kanskje er barnet til laglederen eller lederen i idrettslaget.

Vi må alle sammen være med på snu det fra å skjule at vi vet hvem som mobber til å faktisk stå med rak rygg og fortelle foreldrene til et mobbende barn den brutale sannheten. Først da kan vi få bukt med mobbingen. Fordi det er faktisk foreldrene som må gjøre medteparten av jobben her. Samfunn, barnehage og skole skal bidra, men det er hjemme det må starte. Nå har snillismen i forbindelse med mobbebekjempelse fått leve lenge nok.

Mobbing er noe forbanna dritt som vi må stoppe før enda flere barn mister livet.

Vi må alle være villige til å gå litt i krigen for hverandre og samfunnet nå.

Komigjen!!!

Oppdra ungen din selv!

Foreldreoppdragelse!

Skamløse bursdagsforeldre!

#stopp #mobbing #vis #mot

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg