Når du rett og slett ikke kan kjøre bil..

Er du en 60-90 sjåfør? Da bør du kanskje la bilen stå?

I dag, på vei fra Oslo til Hønefoss hadde jeg den ubeskrivelige glede å innhente en bil rett etter den eneste 2-felts forbikjøringsmuligheten på veien mellom Skui-tunellene og ja rett og slett Hønefoss..

Bilen, en FS registrert sølvfarget Peugot uten noe L eller lignende på var en såkalt 60-90 sjåfør.. Nå kunne man jo håpet jeg snakket om kvinnelige kroppsmål, men niks.. Dessverre er betegnelsen 60-90 sjåfør en beskrivelse på de verste av de verste sjåførene på veien. De kjører altså rundt og bremser ned til 60 i svingen og gasser opp til 90 på sletta.

Den fantastiske sjåføren av denne Peugoten var sogar helt nede i 50 i svingene og opp i nesten 90 på sletta…sålenge sletta var inne i en tunell da..for på resten av strekningen var han knapt oppe i 80..

Føret i dag var knusktørt. Det var riktignok mørkt, men det regnet eller snødde ikke så kjøreforholdene var kjempefine de. Jeg vil vel faktisk gå så langt som å si at det egentlig var perfekte kjøreforhold.

Så kjære Peugot-sjåfør på vei mellom Sandvika og Hønenkrysset der du svingte av: Neste tur du er ute på så vil jeg anbefale deg å ta en titt i bakspeilet for å sjekke om du har mange biler bak deg som du kanskje skal slippe forbi.. Det er nemlig når de bak deg blir forbanna nok at de farlige forbikjøringer med medfølgende dødsulykker begynner. Din egoisme på veien skaper farligheter.. Tenk på det neste gang du setter deg bak rattet.

Snille personer ville kanskje anbefale deg å for eksempel ikke kjøre så mye bil på vinteren hvis du ikke er trygg. Kanskje de ville anbefale deg å ikke kjøre når det regner, snør eller er mørkt. Kanskje ville de si at det muligens er lurt å ta seg et kurs til..

Jeg derimot, og mange med meg, vil helst at du, om du ikke skjerper egget, tar opp førerkortet ditt, klipper det i mange mange små biter, putter det i en liten kiste som du snurrer kjetting rundt før du setter deg i en robåt og ror midt ut på Mjøsa og senker førerkortet ditt. Så drar du hjem, selger bilen og bruker penga på taxi, buss og tog for vi andre trafikkanter vil ikke ha deg på veien. Du er farlig!

Det er ingen kjøreskoler som lærer bort 60-90 kjøring. Det er heller ingen kjøreskoler som lærer bort gåsemor-kjøring. Se i bakspeilet og slipp trafikk forbi om du ikke holder flyten i trafikken. 70 i 80 sonen er IKKE å holde flyten…

Fartsgrenser, blinkys, etc.. Hvor vanskelig er dette egentlig…

4 kommentarer
  1. Min mening er at en fartssynder er like mye den som kjører for sakte, som den som kjører for fort. Så jeg er ekstremt enig med deg her altså!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg