Med sjøl-høgd grøfte-gran sier vi God Jul :)

Ikke noe er som en ekspedisjon til en grøft near you for å jakte på gran.

Vi er så heldige at vi kjenner noen som har en gård, som har trær, som skal bort.. og "voalla" gratis busk rett inn i stuen.

Så etter høgg, kvist, frakt, bær og montasje så står grøftegrana i stua og skinner så flott. Og ikke bare skinner den så flott av seg selv, oppfostret som den er i Tyristrandluft, den har jaggu fått på seg trådløse retro juletrelys. Så nå slår vi av og på med fjernkontroll og ingen snuble-ledninger på gulvet.

Nå kan julen rett og slett komme å ta oss. Den bånntæla sik'n og sjøldaua ørret'n får fred i frysern til utpå nyåret en gang. Heller ikke den blåfrosne abboren trenger være redd for å bli spist en av de første dagene. I år blir det pinnedyr og fuggel.

Pinnedyrene er slaktet og i hus. Saftige gode koteletter av pinnedyr fra skråningene i Geiranger ligger og koser seg i vannbaljen. Om ikke mange timene skal det spikkes snor-rette pinner med rett kant i begge ender i variable lengder. Pinnene, som ikke er i samme familien som pinnedyrene som skal spises, legges i sirlig mønster i kryss og tvers og hulter til bulter i en kjele før kjøttet legges oppå. Dette lager seg selv. Serveres sammen med kållabistappe.

Fuggel'n, en hodeløs sådan, var veldig lett å fange i år. Flokken som beitet på ei slette utenfor sentrum av Odda så jo ikke jegerne komme i det hele tatt. Fuggelen skal smøres og koses med samt dekkes med bacon handlet på selveste Nordby-senteret, som jo gjør at at vi ikke må ta pant i huset for å ha på mer enn 6 skiver.

Sånn i 17-tiden setter vi oss til bords. Da skal det inntas mengder med utsøkt julemat før man vralter seg bort i sofa og tar fatt på gavene.

God Jul alle der ute 😀

#jul #julemat #juletre #pinnekjøtt #kalkun

6 kommentarer

Siste innlegg