Konfirmasjon – Penger – Hysteri – Utakknemlighet.

Nå er vi der igjen. Det er snart den tiden på året.

Endelig er dagen kommet for 14-åringen. Konfirmasjonsdagen. Familie har reist kort og langt for å være tilstede på den store dagen. Ingen bryr seg om "dagens mann" har valgt kirkelig/borgerlig/humanetisk eller rett og slett bare vil samle familie og venner til en markering.

Gavebordet er flatt. Joda, en og annen liten gave står der men stort sett ligger det bare konvolutter. Konvolutter med penger eller kvittering på "innsatt på konto". Det er slik det har blitt. Det er selvsagt helt greit, men det er noe midt oppe i dette som ikke er greit.

Summene..

Hva faen skjedde? Når ble det innafor å stappe kontoen til en 14-åring med 100 tusen på en konfirmasjon? Når ble det innafor å nærmest kreve at det er slike summer det må være?

Det "rapporteres" blant konfirmantene på sosiale medier fortløpende om summer på selve dagen. Det er totalen på penger som er viktig, ikke at familien er samlet. Det at foreldre punger ut feks 250,- pr kuvert for 50 gjester er uvesentlig for konfirmanten, det er cash i lomma som teller.

Når man hører om konfirmanter, 14-åringer, som har spist, drukket, hatt fest med hele familien tilstede, som er misfornøyde i etterkant fordi de ikke nådde opp i de største summene kan man ikke gjøre annet enn å riste på hodet.

Tenk å sitte i etterkant av en konfirmasjon som foreldre har betalt rått for, og prestere være misfornøyd fordi gevinsten "bare" ble 37450,-.

Jeg er glad vi ikke opplevde noe sånt her hjemme.

#konfirmasjon #penger #gave #gaver #familie #venner #konto #cash #hysteri #selskap

2 kommentarer
  1. Yes, endelig noen som har samme oppfatning som meg– her har jeg og mannen diskutert opp og ned i mente i 1 år før stesønnen min ble konfirmert. 10 000 mente mannen min vi skulle gi i tillegg til å betale halve gildet. Jeg er fortsatt i sjokk noen måneder senere ( jeg tapte den diskusjon for å si det slik, for det hadde han bare bestemt) og kommer nok aldri over det. Men gutten ble en lykkelig total eier av kr 58 000 han. Nå har vi to barn sammen som også må få hver sin 10 000 “lapp” siden storebror fikk. *shakinghead*

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg