Anti-skilsmissetur til Dublin, endelig!

Endelig er det igjen tid for det vi humoristisk har kalt en anti-skilsmissetur. Det høres kanskje dramatisk ut men er ikke mer dramatisk enn at det er en tur uten barn med på fruen og meg. Vi pleide gjøre dette en gang i året, men på grunn av diverse livs-"greier" har vi ikke fått det til på et par år…men nå 😀

Klokka er 04.20 og det er straks klart for avreise til Gardermoen og Dublin. Sukater på størrelse med klinkekuler er vippa ut av øyekroken, gammel knirkete kropp har strukket på seg, klær på, kaffe inn: Vi er klar. Vel, etter å ha sjekket at vi har pass og billetter en 12-13 ganger så er vi klar..

Fortsettelse følger… såfremt jeg finner wifi å bruke 😉

Kjøretur, spasertur, heeelt ny Gardermoen (nesten), baggis med ost & skinke.. Vi er klar 🙂

Interessant å se kapteinen gå rundt flyet og ta en sjekk før flyvning. Han titter litt her og der, stikker hue inn i hulrom, det mangler bare at han putter henda i lomma, går bort til hjulet foran, tupper til det og høyt proklamerer: "ikke no gærent her"..

Som vanlig er det flust med plass til knirkeknærne..

Endelig fremme. Turen med Norwegian gikk som ei kule. Nå blir det mat og ehh…drikke 😉

Bare så det er sagt: At jeg nevner Norwegian er kun fordi vi kjørte med Norwegian. At turen med Norwegian gikk slik som turer med Norwegian burde gå er jo bare naturlig å nevne. Jeg er altså ikke sponset av Norwegian for å skrive dette om Norwegian.. Men hei Kjoser'n : Jeg er åpen for spons 🙂

Innsjekket på hotell. Dvs, vi er innsjekket på toppen av en pub. Det første vi ser er at dobbeltsengen har dobbeltdyne, som jo var det første fruen i huset bytta ut etter innflytting, så det må vi jo gjøre noe med. Prøver forklare japaneseren at vi gjerne vil ha en ekstra dyne. Da begynner han rive seg i håret og løper ned i resepsjonen. Opp kommer en hyggelig dame som lurer på om det er tilfelle at vi vil ha to enkeltsenger.. Neida sier vi, vi vil gjerne bare ha en ekstra dyne. Japaneseren går bare å gliser over egen dumhet…

Etter en liten reise-dubb på hotellet spankulerte vi rett til The Temple Bar og noen lette forfriskninger. De lette forfriskningene ble noen flere og vips tok vi en pizza og ble der. Folkene på siste bildet aner vi ikke hvem er, jeg bare tok bilde inne fra av noen som tok bilde av hverandre utenfor The Temple Bar.

Dag 2: Etter en meget flott kveld og en god natts søvn stod vi opp, drakk en kop bleh.. rom-kaffe før vi tuslet ned til Temple Bar området, krysset elven og entret vårt favorittsted for frokost: The Bagel Bar.

Dette bare må vi ha med oss hver eneste gang vi er her. Anbefales på det sterkeste 🙂

Dag 3: Vel, først må jo resten av dag 2 skrives om. Vi hadde en avtale med Golden Cat Tattoo studio og Brian. Ingen Dublintur uten.

Etter all jobben var gjort, inklusive en pause på pub, så skulle vi tusle opp på hotellet for en strekk og skifte før middag etc. Vi fant ut på veien at vi stikker innom favorittpuben oppe på vei til hotellet. Der var det travelt så vi måtte sitte tett i baren. I Dublin kommer man lett i snakk med folk særlig når de hører oss snakke norsk med hverandre, så vips og voalla som det heter..

…så endte vi på Thairestaurant med Paddy og Fiona. De var et meget hyggelig par fra Belfastområdet som skulle på Coldplaykonsert i dag. Ved endt middag så tenkte jo vi at "nå ere kvelden" men neida, Fiona ville på club. Det ble bare en drink der uansett for Paddy kjørte vel hardt på pub og restaurant.

Nå er vi på dag 3. Frokosten er inntatt på The Bagel Bar og vi er igjen på Golden Cat for å bli ferdig.

Det tok ikke like lang tid i dag.

Kun en liten stund før vi igjen tok steget ut i Dublins gater og inn igjen på The Temple Bar. All denne liggingen på tattoverings-"sjappa" tar i på selvsagt, og det er viktig å holde orden på kroppens væskebalanse…

Vi har funnet en plass vi virkelig liker å sitte på puben. Der har vi oversikt og kan følge med på litt av hvert.

I vinduskarmen til høyre for Line har de laget en sitteplass. Der koser vi oss og har full oversikt 🙂

Men, akk og ve, vi måtte forlate plassen vår. Shopping på programmet. Selvfølgelig har vi våre favorittbutikker vi bare "må" innom…eller, vi er kanskje å ta i, neida, joda… Enkelte ting må vi bare gjøre hver gang, men til alle "drar dere dit igjen folk", JEPP, vi liker oss her. Byen, folka, atmosfæren, alt.. det er det vi vil oppleve igjen og igjen.

I skrivende stund er vi på rommet og slapper av litt. Det må også til siden vi har begynt å bli skikkelig gamle..

Jeg benytter anledningen til å se på det åpne irske mesterskapet i golf mens Line gjør noe helt annet, hun:

Line dobbeltsjekker at innsiden på øyelokkene ser helt like ut også på ettermiddagen. Om en liten stund går vi ned trappa og til puben. Det tar 1 sekund siden vi jo bor i toppleiligheten på puben.

Dag 4, hjemreisedag..

Kvelden i går ble tilbrakt på nabopuben. Ikke fordi vi ikke liker puben vi bor på men rett i slett fordi vi hadde lyst til å sitte, samt spise mat når vi ble sultne. Det viste seg å være et godt valg, vi fikk sitte, vi fikk meget god mat samt gode plasser for pre-middag-drikke 🙂

Det ble ingen sen kveld ute siden vi skal hjem i dag samt at kvelden før var som den var.

Nå er det pakking og avslapping før utsjekk og rusletur ned til der bussen går.

Dette var puben vi bodde på.

Her er "bakgården" til puben

Nå er Gallaghersa på flyplassen og venter på gate å gå til. Vi tar en siste en for landet, Hemsedal, Hønefoss, Tolpinrud og Skogveien… Dublin har levert uteliv og atmosfære som alltid. Gjenstående opplevelse/spørsmål er;

Går Norewegianflyet når det skal? Lander vi når vi skal? Hvor tissetrengt er vi når kofferten endelig dukker opp på bagasjebåndet? Må vi ringe etter Dalen-duden (ikke Morten, han som kjører for Dalen parkering)? Er taxfree'en på samme sted? Er grillen varm på Maura? Hvor sliten er muttern når vi kommer hjem? Spiller gutta eller har de tid å hilse på?

Uansett: 3 uker ferie er foran oss. De skal nytes.

Dublin, Takk for denne gang!

#Dublin #Guinness #Kilkenny #TheTempleBar #TempleBar #fun #food #drinks

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg