Innvandring og utvandring; Ikke det samme for nordmenn og andre..

Gjør som vi sier og ikke som vi gjør er tydeligvis noe som ikke bare gjelder fra politikere mot oss vanlige dødelige, det gjelder helt klart for nordmenn som snakker om/er en del av innvandrings- og utvandringstallene.

Nordmenn som utvandrer til for eksempel Spania liker veldig godt å bosette seg sammen og i umiddelbar nærhet av hverandre. Den siste tiden har jo dette vært i vinden. Nordmenn som snakker om innvandring til Norge elsker å dra dette kortet om utlendinger som gjør det samme.. "jævla ghettoer" heter det da..

Nordmenn som utvandrer til for eksempel Spania vil gjerne ha og lage typisk norsk mat, dvs hva vi er vant til, og gjør selvsagt dette med de dufter det fører med seg. Nordmenn har tilogmed vist seg å bli forbanna fordi spanske supermarkeder ikke har fiskeboller, Grandiosa, brunost, etc.. Nordmenn som snakker om innvandrerne og om den maten og de duftene innvandrernes mat fører med seg er ikke nådige.

Nordmenn som utvandrer mer eller mindre forventer å finne en norsk kirke der ute, en sjømannskirke, men dog en kirke. Nordmenn som snakker om innvandring snakker nedsettende om moskeer og andre bygg innvandrerne gjerne ønsker seg.

Nordmenn som utvandrer til for eksempel Spania tar seg sjelden bryet med å lære spansk for å tilpasse seg lokalmiljøet de bor i. Nordmenn som snakker om innvandrerne er ikke nådige om de som ikke lærer seg norsk for å bli bedre integrerte.

Det som virkelig er "snodig" er at mange av de hardeste stemmene mot innvandrere til Norge er de som selv har utvandret.

Jeg er enig i mange krav til innvandrere jeg, men synes jo man kan oppføre seg som folk uansett.

3 kommentarer
  1. Litt forskjell er det jo at Nordmenn i Spania bringer penger inn i samfunnet der. Det samme kan neppe sies om de som kommer hit. Men respekten for det stedet mann flytter til bør være det samme begge veier.

  2. Lars: Det viser seg jo nå at Nordmenn har bragt for mye penger inn tilogmed. Det er selvsagt mange unntak her til det jeg skriver, jeg påpeker bare mange sitt litt underlige syn på hva som kan/skal kreves hjemme og ute.

  3. Unnskyldningen Lars over her komme med er jo litt tafatt av flere grunner. Som du selv nevner i kommentaren din så har vi nok tatt med litt for mye penger… Og dette går igjen utallige steder i verden som er turistmål. Det er f.eks trist at lokalbefolkning på Jamaica ikke har vært på ei strand en gang fordi alt er kjøpt opp av turister og hoteller. Dessuten så må man jo også ta høyde for at en større del av innvandringen til Norge fører til økt arbeidskapasitet og bidrag til samfunnet (for det er umulig at det ikke blir det når de feks får barn), i motsetning til de norske utvandrerne som stort sett lever på norsk trygd og pensjon, importerer norske varer og som heller ikke er i en ideell alder for å reprodusere seg selv.
   Snakker man også med enkelte i lokalbefolkningen i Spania så snakker de i grunn like nedsettende om slike norsk bosetninger som det enkelte i Norge gjør om “ghettoer” her til lands, om ikke mer! Her finner man et par blokker med lav kvalitet som NAV leier ut til de mindre heldige i samfunnet, både nordmenn og innvandrere, mens nordmenn der nede okkuperer de beste områdene og kan til nød ta inn de lokale som vaskehjelp.
   Og ja, det er svært underlig at disse menneskene er de samme som klager over “tilstandene” her hjemme. Har selv overhørt godt voksne emigranter til Spania sitte på pub og klage over hvor ille det er hjemme, mens de drikker Ringnes på tapp og hører på DDE for fulle mugger.
   Men det er selvfølgelig mange som er flinke til å bidra lokalt dit hvor de har flyttet, man skal ikke ta alle over en kam. Hører også noen rykter om at spanske myndigheter begynner å gjøre det litt skattemessig vanskelig for folk å kjøpe fritidsboliger der nede, det er jo en fin start.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg