Adventssuppe, snasende god!

Det er ikke til å komme fra at det i oppkjøringen til julaften blir fortært rimelig mye feit og god mat. Er du som meg så tar du selvsagt lang flygefart og rett og slett driter i alle helserådene til Cornelis Elander og andre gledesdrepere i julen, men innimellom så hender det at selv julematglade folk som meg, og fruen, får “litt nok” og derfor bestemmer oss for å fleske til med vår meget gode kjøttsuppe laget helt fra bunnen av. Det kommer helt sikkert til å skje i år også, så om du ønsker så er det bar å finne frem penn og papir og notere flittig…litt sånn som i geografien på skolen..hirr..hirr…hirr…

Først må selvfølgelig kjøttsuppehatten på.Alle måltider blir ekstra gode om man gjør det skikkelig, det er derfor viktig med formtilpasset kokkelue av siste mote og hot couture.

Fyll så en kjele med vann, en løk, noen blader fra kvisthaugen ute, en gulrot pluss to kjøttstykker. Kjøttstykkene denne gang var bra og mørt, altså en mørbrad, samt en beta fra en okse med høy rygg. Dette kan stå og putre på ovnen i en 2-3 timer.

Så må poteter skrelles… Det er ingen regler for hvordan du gjør dette, bare få av skallet med minst mulig kutt i fingrene.

Og kappes opp i relativt små terninger..ingen krav til 90 graders vinkler etc..

Så må gulrøtter skrelles.. (det går greit å ikke skrelle og…det bare ser litt bedre ut….)

og kappes opp i greie små rundinger.. Jeg prøver meg da ikke på en sånn kappa-kappa-kappa-kokkekapping..da hadde fingertuppa liggi i den bollen-…

Det samme gjøres med purreløk…

En ørliten dæsj med sellerirot.. knotegrønnsak…hvis det er en grønnsak da..

Så tas kjøttet ut av kjelen og skjæres opp i små biter. La det hvile en stund før du gjør dette.

Det mest tricky med hele suppen er jo å først lage små kjøttboller av medisterdeig og farse, så koke de, for så å la de kjølne og så kappe de i to.,

Da ender man til slutt opp med dette.

og heldigvis ikke dette…for dette er rester fra i går.

Opp i kjelen med alt..vel ikke pizzastykkene da, og la det koke vel og lenge. Server gjerne med rundstykker, hjemmebakte selvsagt, og friskt vann i glasset. Kjøttet kan du godt vente til 5 min før middag med å hive oppi igjen..det er kokt og skal bare varmes opp igjen.

Jeg håper dette var til inspirasjon. For meg som knapt kunne koke opp vann til pølser samt mente ekstra ost på grandisen var gourmet så har matveien vært lang og kronglete.

Men det er morro med mat 🙂

#mat #matglede #suppe #kjøkken #kokkelere #middag #kjøtt #høyrygg #mørbrad #poteter #grønnsaker #advent #jul #kokk

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg