Kjønnsdeling: Vi beveger oss rett inn i fortiden igjen

Kvinner og menn, gutter og jenter, kjønnene, de skal visst ikke være likestilte alikevel.

De senere år har fremskrittet rett og slett stoppet OG begynt ta et steg bakover mot fortiden etter min mening. All kampen som er gjort for likestilling og likeverd brytes sakte men sikkert ned igjen på grunn av særønsker fra jenter/kvinner.

Det startet for noen år siden da kvinnelig ungdom ville ha egne dusjer, dvs enkeltdusjer, i garderoben på skolen. Skillevegger i dusjen gjør det bare verre <- klikkbar.

Etter hvert var heller ikke det nok så da begynte snakket om kjønnsdelt svømmeundervisning, fordi det var så fælt å bli sett på i badedrakt… Kjønnsdelt svømmeundervisning <- klikkbar

Nå i dag leser jeg om egne rom på treningssentrene med adgang kun for kvinner. Dette visstnok fordi det er fælt å bli sett på av menn når man trener. Vel, i og for seg er ikke dette så ille i seg selv, men jeg kan ikke la være spørre meg selv et par-seks spørsmål. 1) Ville dette tiltaket bli godtatt om det gjaldt for menn? 2) Er dette egentlig en lur vei å gå? 3) Vil alle treningsentre dette? 4) Er dette religiøst betont? 5) Hva om kvinner rundt omkring i Norges land begynner kreve dette over alt, har sentrene råd? 6) Hvor lang tid tar det før det blir komplett kjønnsdeling OM dette blir "vanlig"?

Hvor langt skal egentlig dette gå? Har ikke kvinner kjempet for å være like, ha det likt, gjøre det samme osv? Jeg sier ikke at dette i seg selv ødelegger kvinnekampen sånn sett, men hva om kjønnsdelt trening blir vanlig, hva blir det neste? Skal det være mannlig og kvinnelig parkeringsplass på kjøpesentre?

Min mening er at vi går i feil retning. Istedenfor å ta tak i problemet og løse det så skaper vi lettvinne løsninger som kan skape ringvirkninger vi ikke helt ser enden på.

#kvinner #menn #kjønnsdeling

Siste innlegg