Har Norge blitt en søple-nasjon?

Det går en bra greie i Norge om dagem, den handler om å plukke opp søppel på vår vei.

Det oppfordres til å ta med seg plastposer på tur og fylle de med søppel man ser på sin vei for så å kaste plastposen med søppel på dertil egnet stednår man kommer hjem. Men; Det skulle jo strengt tatt ikke vært nødvendig å måtte ha slike nasjonale dugnader med søppelplukking. Det hadde bare vært at alle oppførte seg som folk, rett og slett viste god folkeskikk, og lot være å kaste søppel noe annet sted enn der det hørte hjemme.

Les gjerne : Folkeaksjonen for folkeskikk

Hva er det i veien med de som kjører til søppelfyllingen, oppdager at det er stengt, og bare tipper driten sin i skogen utenfor porten?

Hva er det i veien med de som åpner vindu på bilen og pælmer flasker og mat-emballasje ut?

Hva er det i veien med røykere som stumper røyken på bakken ved siden av et askebeger?

Hva er det i veien med hundeeiere som plukker opp bæsjen etter bikkja og så pælmer posen i naturen?

Hva er det i veien med folk som dumper møbler og annet på stier i skogen?

Hva er det i veien med de som bare kaster søpla si der de sitter eller går i skogen, på stier eller fortau?

Hva er det i veien med de som bare kaster søpla til vanns når de er i båt?

….rett og slett:

Hva er det i veien med alle de som ikke bruker søplekassen?

Skjerpings!!!!

Det er noe som heter “rydd opp etter deg, moren di jobber ikke her”… Den kan vi godt ha med oss hele tiden alle sammen. Det er F*** meg ikke greit å bare kaste søpla si der man finner det for godt…eller enda verre rett på bakken ved siden av en søppelkasse.

 

 

2 kommentarer
  1. De ALLER værste, er i mine øyne alle de som ikke bare nøyer seg med å kaste fra seg glassflaskene, men av en el annen grunn må ‘pælme’ de av all sin kraft i asfalten, en vegg, fjellvegg eller [aller helst] i veggen inne i overgangstuneller!..
   Hva dette med å ta opp etter hunden angår, virker det som folk tror det på død & liv dreier seg om å få dette ‘forseilet’ i plast, -uansett, uten å ofre en tanke på PLASTENS rolle i førsøplingen! -Jeg mener.. Å ta opp etter hunden, har i mine øyne det ene formål at folk & husdyr ikke skal tråkke i det, i tillegg til at det selvsagt tar seg dårlig ut med møkk langs veiene.. Når hunden gjør fra seg langt pokker-i-vold inne i buskaset, blandt trærne i skogen, eller endre steder hvor intet menneske el husdyr vil sette sin fot, vil jeg imidlertid si at miljøet virkelig er best tjent med at naturen får håndtere denne etterlatenskapen, og en dermed sparer seg for unødig plastavfall.
   Kul blogg, forresten 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg