Hadde det bare ikke vært for den jævla myggen

Det er sommer i Norge. Temperaturer vi knapt tror er mulige for dette lille landet langt opp i steinrøysa kommer dag etter dag som perler på en snor. Meterologer strør om seg med store ord i et tempo som ville fått selv dopede Ben Johnson til å bli stum av beundring. Varmerekorder slås mer eller mindre daglig over hele landet “sørafor” Trondheim (eller no). Østlandet bader rett og slett i sol og varme og man kan vel egentlig ikke tenke annet enn at dette er helt perfekt….hadde det bare ikke vært for den jævla myggen.

Vi valfarter til strender rundt omkring. Mat og drikke pakkes i kjølebagger som kjennes ut som de er fylt med bly innen man kommer frem. Kropper i alle fasonger, størrelser og farger ligger strødd rundt omkring på stranda. Barn leker og koser seg i vann og på land. Ungdommer ser på hverandre, flørter, beundrer og drømmer seg bort i hud og kropp. Voksne får et skikkelig avbrekk og en pause fra alt stress, og man kan vel egentlig ikke tenke annet enn at dette er er helt perfekt…hadde det bare ikke vært for den jævla myggen.

Hjemme koser man seg med hagearbeid etc. Det lukes, klippes, såes og sørges for at hagen ser ut som snytt rett ut av et magasin for over-ivrige huseiere med altfor mye tid. Det er rett og slett så fint vær at man må ut med hageslange og spreder for å vanne gresset. Det er jo ikke dagligdags i normal-sommer-Norge. Som huseier synes man jo dette til tider er koselig og mens man holder på og etter hvert ser resulater så kan man egentlig ikke tenke annet enn at dette er helt perfekt…hadde det bare ikke vært for den jævla myggen.

Utpå ettermiddagen skal det så spises middag. Terrassen lokker med stoler, puter, bord, blomster og noe kaldt og godt å drikke. Det grilles pølser, biff, sommerkoteletter og alt annet man måtte ønske på grillen. Familien samles til et fellesmåltid der dagen diskuteres og neste dag planlegges. Solskjermen er oppe så middagen kan nytes i skygge. Disse middagene er fullt på høyden med alle middager man noensinne har opplevd i noe utland. Det er rett og slett slik at man kan sette seg tilbake i stolen på terrassen med vomma full og sprekkeferdig av grillmat og egentlig bare tenke at dette er helt perfekt….hadde det bare ikke vært for den jævla myggen.

Sommerkvelden siger på. Solen begynner å avta i varme men heller stå for et lys verdig diverse selfies og andre morsomme kamerafunksjoner for å forevige dette vidunderlige værfenomen. Barn legges (om de er små nok) og ungdommene forsvinner ut eller inn på rommene sine. Stillheten senker seg på terrassen. Praten går om løst og fast. Kanskje fisker man opp mobilen og ser en episode til av favorittserien sin akkompagnert av en duggfrisk boks med livets vann eller et godt glass med rødt eller hvitt. Det er nettopp da man i solnedgangen lener seg bakover, lar tankene vandre og ikke kan la være å tenke at dette er helt perfekt….hadde det bare ikke vært for den jævla myggen.

Ølen er tom. Glasset er tomt. Det er på tide å legge seg. Sengen er redd og soverommet ryddet. Temperaturen er senket fra bakerovn til levelig i rommet. Det er som om kvelden er skapt for litt romantikk for et forelsket par. Det dusjes og pusses og alt annet man bare må før horisontalen inntas. Man ser inn i øynene til hverandre, ser alt man forelsket seg i, føler alt man skal føle sammen med sin utkårede. Det er akkurat i det leppene møtes at man ikke klarer tenke annet enn at dette er helt perfekt….hadde det bare ikke vært for den jævla myggen.

Øyelokkene glir igjen. kroppen er slapp og vil hvile. Hodet synker ned i puta med sånn tyngde at kjølebaggen på stranda virker som en fjær. Armer og bein vil bare ligge helt stille. Døsigheten tar over hele kroppen. Tankene begynner vandre dit man trenger for å få sovne skikkelig. Det virker å være en perfekt kveld… hadde det bare ikke vært for den jævla myggen.

Sol, sommer, Norge…og mygg…

#livet #Norge #mygg

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg