Barn og ungdom ofres nå av Støre og Vedums politikk

Kultur- (og idretts-) minister ; Nå må du f… meg våkne!

Dette er bilde fra Schjongshallen på Hønefoss. Hallen og isen til disse barna er heldigvis ikke i noe umiddelbar fare for å bli borte på grunn av dagens strømpolitikk.

Det er dessverre ikke tilfellet for barn, ungdom og voksne på breddesiden på Nærbø. Det kan vise seg å heller ikke være tilfelle for Nes IK som eier og drifter Runnirinken ishall. Her har de nå fått varsel om at strømregningen kan komme på opptil 400 000 i måneden. Det sier seg selv at det går ikke for en breddeklubb å drifte en ishall spesielt lenge med de strømkostnadene.

Det er ikke til å komme bort fra det; Støre og regjeringen ofrer nå barn og ungdom med sin politikk.

Pandemiens mantra var jo å skåne de yngste mest mulig.. Det mantraet virker nå å være skrevet på papir og brukt som erstatning for dopapir på regjeringens egne stortingstoaletter.

Det som nå skjer, og kan komme til å skje med mange mange haller rundt omkring, er stenging og utelukking av barn og ungom fra å drive med noe sunt og helsefremmende.. og heller drive de ut gatelangs med muligheter for å skli utpå diverse idiotgreier.

Bonsaksen sa det i intervju på tv-sending.

Mange andre har sagt det i intervjuer.

Det er komplett skandale om hall etter hall der barn og ungdom driver idrett må stenges ned fordi strømprisen for høy. Et idrettslag er ikke en bedrift som kan legge på prisen for å dekke inn de dekte kostnader. Da slutter ungene fordi foreldre ikke har råd å betale.

 

Jeg har skrevet det før, men kan gjenta;

 

Kommuner i Norge;

Det er hevet over enhver tvil at idrettslag/aktiviteslag/foreninger sparer kommuner og Norge for ufattelige summer ved å holde barn i aktivitet, istedenfor at de får sjansen til å skli ut gærne veien og bli en samlelinje på herværk og kriminalitetsposten i budsjettene.

Medlemskontigenter, treningsavgifter, andre kostnader.. Bli enige med idrettslagene hva som trenges for å holde aktivitet gående for alle barn opp til 16 år. Det vil i mange tilfeller bare være blåbær av kostnader ift hva en eller flere ungdommer som sklir ut koster samfunnet om de ikke holdes i miljøet.

Innfør gratis hall-leie, gratis bane-leie, gratis lokaler, samme hva det er som koster idrettslagene/foreningene dyrt slik at foreldre ikke engang kommer innpå tanken om å måtte veie mellom husholdningsutgifter og barnets deltakelse på idrett/aktivitet.

Men aller først; Gå inn på avtaler mht å dekke strømregninger.

Jeg tror det er penger spart i det lange løp.

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg