Abid Raja; Dette holder bare ikke. Lik behandling av idrettsutøvere må til

Ishockeylandslaget lever i en boble i VM men må alikevel på karantenehotell når de kommer hjem. Håndball-laget Vipers som spiller champions leauge må det samme. Fotball-landslaget som spiller treningskamper i utlandet må ikke. Dette er bare enda et bevis på forskjellsbehandling som gjøres fordel fotball i dette landet.

Altså..

Ishockeylandslaget bor i isolasjon. Det er vakter der som ikke slipper de ut av hotellet med mindre de skal i ishallen. De testes annenhver dag for å være sikre. De skal flys hjem i eget fly og får altså ikke lov å “sone” karantene hjemme med familiene sine.

Alt gjort for å ivareta sikkerhet og smittevern.

Til Regjering og Abid Raja: Dette er for dårlig. I gamle dager ville man sagt “dette er en skam”.. I nyere tider holder det vel med  “kokkos” i denne saken. Dette er mennesker som har gitt Norge en måned nå av livet sitt for å representere Norge i idrett, og takken de får er nye 10 dager alene på et hotell ved hjemkomst. Dette er egentlig hinsides kokkos. Fly de hjem, slus de ut av flyplass, kjør de hjem og la de sone hjemme med familien sin.

Det er valg til høsten.

Jeg oppfordrer sterkt den regjeringen som dannes etter valget å skille idrett og kultur. Vi kan ikke ha en minister i denne posten som er mer opptatt av å klippe snorer, gå på teater, ta selfies med stjerner etc enn å være genuint opptatt av å fighte for idrettens betingelser. Den samme minister må da også være klar over at idrett i Norge ikke bare er fotball på sommeren og langrenn på vinteren…

Forresten.. måtte Tix på karantenehotell etter Melodi Grand Prix?

I VG stod dette for 3 døgn siden:

Dersom du kan dokumentere at du har et egnet sted du kan være i karantene når du kommer fra utlandet, kan du slippe karantenehotell, bekrefter Justisdepartementet overfor VG. Overfor NRK, som først meldte om saken, presiserer justisminister Monica Mæland (H) ar det viktigste er at folk som kommer fra utlandet er ti dager i karantene. Hovedregelen er at den skal gjennomføres på hotell, men hvis man eier eller leier bolig, eller disponerer annet egnet sted, så kan man gjennomføre karantenen der, sier Mæland. For at et sted skal regnes som “egnet” må du ha enerom, tilgang til eget toalett, og tilgang til kjøkken eller matservering. Forskriften trer i kraft i dag klokken 17. Den reisende skal fremlegge en bekreftelse på at oppholdsstedet oppfyller kravene, fra den som stiller oppholdsstedet til disposisjon. Skjema finnes på regjeringens nettsider. Det gjøres flere unntak. Blant annet kan personer fra samme husstand som reiser sammen til Norge være i innreisekarantene på samme egnede oppholdssted uten at det stilles krav om enerom til alle i husstanden.

Gjelder ikke dette for ishockeyspillere?

Jeg skulle jo tro at de som oppfyller disse kravene bare kan fylle ut og vise til denne bestemmelsen? Hvis da ikke selfieminister Abid Raja har sørget for at dette ikke gjelder ishockeyspillere men bare fotballspillere.

Kokkos….

Abid Raja og Regjeringen… opp i ringa..

Dette holder ikke.

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

Hvem er jeg?

Jim, 50 år, 41 strake sesonger for Ringerike. Snart 900 kamper for klubben på et eller annet nivå. Fortsatt aktiv. Speaker på Ringerike Panthers sine matcher.

 

#ishockey #2hockey #hockey

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg