Barn og ungdom med korona-hull i utdannelsen

Mange foreldre er jo ikke i stand til å lære bort nær sagt noe som helst

Det er en ting som på en måte har festet seg mer og mer i tankene mine i denne korona-tilstanden vi er i. Tanken går bunn og grunn ut på et spørsmål: Har det å stenge ned skoler og satse på foreldre som lærere kanskje kostet mange barn og ungdom mye mer enn pinen av å nettopp måtte ha sine foreldre som lærere? Har disse unge menneskene nå rett og slett fått et lite hull i utdannelsen sin som kan vise seg vanskelig å hente opp igjen?

Det er i og for seg ikke så farlig med de minste årstrinnene. I min mening burde de istedenfor å måtte drive med hjemmeskole bare fått beskjed om å ta ferie. “Det som er på planen fra april til juni… næhh… det tar vi når vi begynner på skolen igjen”.

Det begynner å bli verre når vi snakker dce to siste trinn barneskole og hele ungdomsskolen. Her begynner det å dra seg til skolemessig, og du skal være ganske våken om du som forelder klarer sette deg kjapt inn i mye av det de driver med på skolen i dag kontra da du selv gikk “for 100 år siden”.

Foreldre har himmelvid forskjell i mulighetene for å hjelpe. Ungdom med velutdannede foreldre vil nyte godt av hjelp de kan få hjemme i hjemmeskole mens ungdom med lav- og/eller ikke-utdannede foreldre vil slite på mange områder. Jeg vet at det arrangeres skype og team og det som er, men står ungdommen fast og det kniper…ja da hjelper det ikke med foreldre som grøsser og nærmest kaster opp når ungdommen kommer rekende ut fra rommet med spørsmål rundt diktanalyse, setningsoppbygging eller ligninger med 2 ukjente.

Noe positivt kommer jo ut av denne greia uansett da. For jo lengre denne perioden med ikke-skole varer jo større blir muligheten for at foreldre oppdager skikkelig godt at det overhodet ikke er læreren på skolen som er problemet til deres barn.

Nåvel…

Det er en realitet at vi har foreldre med høy og lav utdannelse som alle nå må og måtte steppe inn som lærere.

Det kan vise seg å bli et stort problem.

Og:

Jo lenger ungene holdes vekk fra skolen, jo større er sjansen for et hull i utdannelsen.

Kanskje ikke så mye blant de små… men for ungdom kan dette vise seg å være kritisk om foreldre ikke har klart å hjelpe eller ungdommen ikke har klart å være disiplinert nok.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg