Barn på skolen etter ferien 2020: Hva, har dere ikke stått i kø?

Kanskje blir det nå mobbing for å ha vært i syden… altså helt ulikt alle andre år?

Sommeren 2020 i Norge har en fellesnevner ; Kø.

Alle reiser rundt i Norge for å oppleve, gå på tur i skog og mark (aner vi en oppsving i sannhetsprosenten på sånne datingsider?), fjell- og fisketurer samt se alle de kulturperler og parker Norge har å by på.

Dette, sammen med nordmenns generelle krav til komfort medfører selvsagt en massevis av biler, vogner, bobiler etc på veiene, gjerne kjørt av folk som normalt sitter på indre Grunerløkka og prater varmt om trikken i lett rocketobakksrus, men som dette året fikk en dask i bakhue av kjerringa med påfølgende setning: skal det bli noe på deg før nyttår må vi finne på noe i sommer så unga ikke begynner på skolen uten å ha sett annet enn meitemark på asfalten etter regnvær.

Jeg observerte selv en bilist på Hemsedalsfjellet som ble forbikjørt av 2 vogntog + en haug med biler fordi det var skummelt smalt med landevei uten SV sine livreddende gule striper på midten. Samme bilist fikk jeg endelig kjørt forbi da nedoverbakkene mot Borgund begynte og bilen tydeligvis ble satt i 2 gir og det skulle kjøres i 50 på en 80 vei.

Det kjøres i kø. Ståes i kø. Handles i kø. Bades i kø. Strender og campingplasser tyter over av folk. Det må lages køsystem opp til feks Preikestolen. Det er altså ikke måte på hvor det er kø i Norge sommerferien 2020. Tidligere sommere har man jo på barneskoler osv ikke snakket om hvor man har vært på ferie for å skåne de som ikke har vært i syden feks. Jeg går ut i fra at det samme skjer nå for å skåne de som ikke har stått i kø denne sommeren.

Kanskje løser det seg selv? Kanskje blir det blant ungene som dette: «Å så heldig du var som fikk være hjemme. Vi måtte kjøre i kø gjennom hele Norge og gå i kø opp på et fjell fordi mamma og pappa mener vi må gjøre noe på sommeren»..

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg