Dommerslakt i Get fra spillerne; Hvorfor?

Jeg leser i VG i dag at en undersøkelse viser at spillerne i Get-ligaen som helhet ikke er fornøyd med dommerstanden og deres utførelse av kampgjennomføring.

Det var 3% som var fornøyd, 46% middels fornøyd, 36% synes de er dårlige mens 16% synes dommergjerningen utføres til svært dårlig karakter. Jeg for min del er svært dårlig fornøyd med, ja tilogmed slakter mattekunnskapen til VG’s journalist.

Jeg synes jo også at det blir litt i overkant tabloid å kalle dette for “slakt” når det er sånn ca 50/50 i delingen på fornøyd og ikke-fornøyd side. Det er jo bare å foreta en vurdering rett etter en kamp det, der A og B spiller mot hverandre det. A vant og B tapte. Nær sagt 100% av B’s spillere vil jo være misfornøyd med dommeren (som B’s publikum også vil være), mens noen på A vil være fornøyd mens andre på A (de som ble utvist i løpet av kampen etc) vil være middels fornøyd.

Jeg synes det ville være mye mer konstruktivt om undersøkelsen sa noe om hvorfor spillerne var misfornøyd. Offentliggjøre hva de var misfornøyd med annet enn linjen dommerne legger seg på, om det er noe annet. Jeg har sett “ett par” kamper på 1 og Get nivå de senere år og synes ikke linja er så veldig forskjellig. Joda, noen dommere er litt mer ivrige på å markere seg og ta spillere tidlig, mens andre føler de har kontroll ved å slippe det litt lenger. Slik tror jeg det alltid kommer til å være.

Er det kamper som helhet det klages på? Er det for mange utvisninger? For få? (kommer an på om man vant eller ikke i kampen før undersøkelsen kanskje?) Det hører jo med til sjeldenheten at en ishockeyspiller, samme på hvilket nivå, er enig i en utvisning. Dømmes det for mye icing? Offside?

Det er jo ofte slik at underdogs ofte blir mer utvist enn topplagene. Det kan komme av mange ting det, blant annet av tempo og at man blir hengene etter. Det er bare å se på tidligere kamper for det norske landslaget det der vi alle følte at Norge ble straffet hardere enn feks Canada, Sverige, Finland etc da vi spilte mot de. Dette kom jo i mange tilfeller av at Norge hang etter og tok mange minutter på hektinger. Dette har jo bedret seg heldigvis med årene.

Jeg har mine meninger jeg og om kampavvikling og nivå på dommere, men at det står så dårlig til at det skal kalles slakt er jeg ikke enig i.

Ofte er det jo så enkelt at når det ene laget vinner så er det andre lags trenere, spillere, apparat og publikum drit misfornøyd med alt fra vaffelen i kiosken og mykheten på dasspapiret til dømminga til dommerne. Da er det jo slik da at hver eneste runde er mer eller mindre 50% fornøyd og 50% ikke fornøyd i forskjellige graderinger.

Og enda enklere.. Har vi ikke dommere blir det bare kokkos….

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #hockey #2hockey #Get #Getligaen

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg