Fjordkraft-ligaen: Dagen etter dagen det startet

Det er søndag og dagen etter dagen vi alle har ventet på så lenge. Fjordkraft-ligaen er i gang igjen. Og ikke bare er ligaen i gang igjen, det er tilskuere på plass også.

Det ble spilt 4 kamper i går. 4 kamper som på oddsen ville vært rimelig sikre å tippe resultat på, og da få igjen omtrent bare innsatsen, om alt var som det pleide…. men slik gikk det vel strengt tatt ikke.

Grüner – Sparta 1-4 (1-1,0-1,0-2) skudd 23-38, 6-6 i minutter

Grüner fikk æren av å score det første målet i årets serie. Det skjedde etter 3:09 av første periode ved Nielsen, men derfra og ut var det bare Sparta som putta. Jakobsson utlignet i første periode. Lundberg satte en for Sparta i overtall i andre. Roest og Lundberg putta hvert sitt i tredje og dermed 1-4 totalt.

Manglerud Star – Lillehammer 5-4 (1-3,2-0,1-1,1-0) skudd 27-45, 10-10 i minutter

Det var MS som startet scoringene i denne kampen. Hermansen (en av de) putta 1-0 etter 10:32. Da var det fryd og gammen samt vill jubel i Garasjen..faktisk så mye fryd og gammen at de glemte å følge med for på 10:39 utlignet Lillehammer ved Martinsen. Lillehammer putta 2 til i perioden ved Humphries og Martinsen igjen og Lillehammer gikk til pause med 1-3 ledelse. Jeg tror det ble litt vel mye “barneskirenn og plankekjøring snakk” i den pausa for i andre periode setter Martinsen og Henriksen hver sin for MS og dermed står det 3-3 etter to perioder. MS tar ledelsen 4-3 ved Berger etter 6:16 i tredje men LIK utligner ved Humphries på 7:34. Nok en gang et mål bakover ikke så alt for lang tid etter egen scoring. Match-vinner blir Hermansen (den ene) på assist fra Hermansen (han andre).

Storhamar – Ringerike 3-2 (1-0,2-1,0-1) skudd 29-28, 8-6 i minutter

Det var Storhamar som vant første periode 1-0 i denne kampen. Det gjorde de ene og alene fordi de har Thoresen på laget. Ringerike er det beste laget på isen og kjører fullt på. På 9:36 av første får Ringerikes målvakt en utvisning pga puck over vant, noe som setter opp PP for Storhamar, men som etter hvert ender opp med 5 mot 3 spill for Ringerike. I det Storhamar får 4 mann på is får Thoresen kranglet med seg en puck forbi Ryttar på defensiv blå og setter opp Mathisen på kontring og dermed 1-0. I andre periode fortsetter samme kampbilde og etter 10:14 kommer Ringerikes første pinne i årets serie ved Söderberg. 2-1 til Storhamar kommer rett etter Ringerike får fullt lag etter en utvisning, en 2-minutter der god-femmeren til Storhamar har pepret ringerikemålet i samtlige 2 minutter. Thoresen blir glemt på bakre og kan bare dytte inn en pasning gjennom slottet. 3-1 er rett og slett bare en perle fra Solem. Inn over blå, snurre bort back og skudd i mål. Ringerike kjører å også i tredje, og etter 12:11 reduserer Åslin til 3-2. Det hadde ikke vært noe å utsette på om Ringerike hadde fått med seg 1, 2 eller 3 poeng hjem fra CC i går… men så var det dette med å treffe innenfor stengene…

Stjernen – Vålerenga 3-1 (2-0,0-1,1-0) skudd 29-32, 4-14 i minutter

Niskakangas og Andersen putter hver sin i første, begge i EQ. Espeland reduserer for Vålerenga i overtallsspill i andre periode. Coulter putter for Stjernen på tiden 19:59 i tredje periode. Dette var vel ikke akkurat den starten Larsen og Knutsen ønsket seg for årets Vålerenga-lag, som er tippet å vinne alt av alle eksperter. Stjernen fikk vel akkurat den starten de ønsket seg, 3 poeng og en bekreftelse på at de muligens tilhører øvre del av tabellen denne sesongen.

Sånn alt i alt:

Man skal vel ikke lese alt for mye ut av den første runden av en sesong. Det er litt høstslipp, og nerver tilbake igjen i spillet når det er poeng det står om. Stjernen virker å ha noe på gang, det er sterkt å vinne mot Vålerenga uansett når det er på året. Sparta er også tippet høyt opp av mange. Det gjenstår å se hvor gode de er, man må gjerne se de mot lag tippet topp 5 (ikke for å disse Grüner Trond Erik) for å se om kvaliteten er slik hockeyekspertene har snakket om. Lillehammer burde ikke gitt fra seg ledelsen i Garasjen, men det ser man stadig vekk.. det blir litt “ei skøyte og hva skal du se på i kveld a?” når spillerne kanskje føler det blir business as usual. Ringerike gjorde en mer enn godkjent første kamp i comebacket i øverste serie. Poeng mot topp 5-6 lagene blir bare bonus om man får det… og det var nære i går.. Ringerike var det beste laget totalt sett i CC i går i mine øyne (jada, de er ringerike-øyne), men Storhamar har Thoresen og femmeren hans.. det ble tungen på vektskålen i går.