Glem klimakrise og fattigdom; Norge har fått et skikkelig problem: Pølsebrød

Eller rettere sagt ; Kutting av pølsebrød!

Her er et helt vanlig pølsebrød. Dette har tilogmed frø på. Noen liker det, noen liker det ikke. Nåvel. Sagaen om vanviddet i at pølsebrød kommer i pakker på 8 og lomper på 10 er sikkert ikke ferdigskrevet enda, men den skal jeg la ligge i dag…selvom alle (bortsett fra pølsebrødpakkerne) vet at erfarne pølsespisere bruker lompa som lokk over pølse i brød med stæsj på.

Dette er jo normalgrepet man tar når man skal kjøre pølse i brød. Slik eller full rotasjon av pølsebrødet hvis kuttet mot all formodning skulle ligge ned i handa. Det blir nemlig vanskelig å mekke pølse i brød med ketchup, sennep og rå løk om du skal gjøre det opp/ned. Så ved en enkel «flipp» skulle man være klar. Men neida…

En eller annen sjuk jævel har finni ut at «hey, vi begynner å kutte pølsebrødene på flatsiden, det er skikkelig lurt». Det er åpenbart at den sjuke jævelen må ha stått med den tynneste wienerpølsa i manns minne da dette brillefine forslaget ble dannet inne i hjernebarken. For;

Har du forsøkt å legge ei skikkelig grillpølse oppi et slikt brød? Bratwurst? Ostepølse? Det er så lite pølse nedi brødet at det kan minne om en flodhest som prøver gjemme seg i en sølepytt. Hvis du så i tillegg er typen som liker grill med full pakke pluss potetsalat/rekesalat etc på…og ikke pleier bruke lompe som lokk.. ja da er sjansen stor for at stæsjet ligger igjen på overleppa og nesetippen i forsøket på å spise.

Hva i alle dager er meningen med denne forandringen? Har Sverre Svanke-Lanke på Oslo vest klaget på at pølsen velter på porselensssjetten, og dermed beordret full kvalitetsikring mot ketchup på rosemalingen?

Dette er et hån mot alle bilspisende grill i brød m/rekesalat. Det blir bare gris. Jeg foreslår at Folkeaksjonen mot bompenger tar en ny retning etter valget i september og begynner hardkjør mot denne forandringen i generasjon på generasjon med pølsebrødkutting på smalsiden.

Inntil da er det bare og boikotte pølsebrød kutta på flatsiden, og skulle du få et i handa; Krøll og kast!

 

#pølser #pølsebrød

 

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg