Har vi gått fra dugnad til faen heller?

Det har gått ett år siden vi alle ble kalt inn på dugnad…

Vi kan vel være så ærlige å si at dugnaden som startet i fjor ved omtrent disse tider kan sammenlignes med dugnaden på et nybygget byggefelt..eller en førsteklasse med bare førstegangsforeldre. Til å begynne med stiller alle opp, smiler og ler, tar jobben med godt mot..og ser frem til man er ferdig.

Men så begynner borettslagsleder/leder i velet/klasseforstander å finne på mer og mer man må gjøre og man begynner å tenke på om det er nødvendig å stille opp hver eneste gang.

Dette føler jeg har skjedd med landet Norge dette siste året. Til å begynne med var stort sett alle med. På tross av litt hamstre-galskap i starten så fikk vi dreis på dugnaden.. Alle bidro, vel nesten alle, for reality-deltakere viste sitt sanne jeg ved flere anledninger og bæsja på leggen stadig vekk.

Vi kom oss gjennom en påskeferie, dog med en mega hyttekrangel i forkant samt en sommerferie der de aller fleste fortsatt stod med spade og rake og var med på dugnaden..mens andre bare måtte til granka og andre steder..de bare måtte..

Da sommeren 2020 så sin ende kunne ikke så mange møte opp på dugnaden lenger for de måtte sitte hjemme pga smitte. Smitten økte og tiltakene økte hånd i hånd utover høsten. Stadige historier om folk som dreit i karantene og isolasjon i media. Helse-guru Jaquesson med videoer som totalt undergraver hele dugnadsånden.. litt sånn som den ene leiligheten på et byggefelt der terrassedøra står åpen, musikken strømmer ut og eier sitter i stolen og drikker øl og totalt driter i at resten av byggefeltet raker og fikser til sommer.

Nå er det vinterferie og nye tilfeller av folk som har sneket seg unna dugnaden og reist til fjells for å sitte i isolasjon på hytta si. Litt sånn som de som ikke kan være med på dugnad på feltet fordi de er bortreist..og så treffer du de på butikken 10 min etter dugnaden er ferdig.

Jeg er stygt redd for at landet Norge får en down i etterkant av vinterferien. Dette fordi jeg tror at folk har tatt seg vinterferie fra smittevernsregler i tillegg. «Det ække dugnad på fjellet».. Hyttefester, after-skier, samlinger i solveggen, doer, barer, tog, buss, butikker.. alle steder pakket med folk som har tatt dugnadsferie…, dessverre…

Jeg tror vi har gått fra dugnadsnorge til «faen heller Norge» mange steder. Mange opplever nok nå at dugnaden bare varer og varer og varer og varer… uten en eneste skikkelig godbit. Joda, barn og unge har fått lov å dra hjem fra dugnaden for å kose seg..men foreldrene står igjen med raket og vannblemmer i henda store som balkonger…

Helsemyndighetene har presenter 4 steg for å åpne landet.. de kan ikke komme fort nok.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg