Hm… tåler ikke woke-generasjonen livet?

Woke :

Woke er et engelsk uttrykk fra Usa som betyr å være årvåken og på vakt mot sexistisk, rasistisk og sosial diskriminering, og annet som en mener er krenkende forskjellsbehandling. Det vil si å være ekstra opptatt av identitetspolitikk og være engasjert i kampen mot urettferdigheter i samfunnet.

Det er selvfølgelig helt innafor å være på vakt mot alt det woke står for i betydningen av woke slik jeg har funnet den forklart.

 

Men det woke står for er i mine øyne milevis unna å gå løs på, og forandre historisk litteratur.

Det er milevis unna å “skjule” verdenshistoriske begivenheter.

Det er milevis unna å forandre på, og/eller “bannlyse” sanger/sangtekster.

Det er milevis unna å gjemme unna malerier etc.

Historien er som den er.

Historien må brukes til å forklare den oppvoksende generasjon hva som er gangbart og ikke. Historien skal vi lære av. Det å tilpasse historien etter dagens standard kan aldri bli riktig.

Verden har vært igjennom sære ting. Vi kan ikke gjemme det unna for å ikke krenke noen.. det må være synlig og brukes til å forstå.

 

Det er selvsagt helt innafor å drive med små-forandringer i feks Roald Dahls historier ved høytlesing. Foreldre og lærere har kunnskapen om hva barna de skal lese for tåler og evt kan håndtere og ikke. Det som ikke er greit er forandring og omskriving av historisk litteratur for å ikke krenke etter dagens standard. Det blir 100% feil.

Når forlag til og med går inn og legger til forkaringer på at det er helt greit å være skalla under parykken; “Det er mange andre grunner til at kvinner kan bruke parykker, og det er absolutt ingenting galt med det” er altså lagt til av forlaget inn i Roald Dahls bok “Heksene”.

Det er ikke greit.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg