Hva har 1-divisjonslagene presentert så langt?

Det bygges lag i 1-divisjon også. Sesongen som kommer blir den første som spilles med det nye antallet, dvs 8 lag, etter at Tønsberg ble det laget som måtte ta det tunge steget ned i 2-divisjon (en 2 div som ble ett lag fattigere da Kristiansand meldte at de måtte kaste inn håndkleet etter en opptelling av spillere). 1-divisjon skal altså spilles med 8 lag. Jeg antar at man da skal møte de 7 andre lagene 6 ganger, dvs 42 kamper.

Det er litt nytt i forbindelse med avslutning av kommende sesong. **Kvalifiseringen fra 1. divisjon skal skje etter følgende system: Rank 1 til rank 4 etter endt seriespill spiller play-off best av fem kamper (1-4, 2-3) om retten til å delta i kvalifiseringen til neste års Eliteserie. Høyest rangert lag har fordel av hjemmebane i kamp 1, 3 og i eventuell kamp 5.

Vinnerne av disse to play-off seriene møter rank 9 og 10 fra Eliteserien til kvalifiseringsspill. Lagene fra 1. divisjon beholder sin ranking fra seriespillet inn i kvalifiseringen til Eliteserien.**

Samme opplegg som var tenkt denne sesongen altså.. bare at man nå ha øket fra best av 3 til best av 5.

Nå gjenstår jo også å se om det dukker opp noen retingslinjer denne sommeren ifall covid-dritten plutselig blusser opp igjen med en variant som får alle til å spontant bryte ut i fugledansen eller lignende…

Nåvel…

Jeg tar en titt på eliteprospects for å se tropper….

 

Lørenskog:

2 målvakter, 4 backer og 8 løpere klare så langt. 2 bekreftede avganger i Fabian Zuccarello (H/L) og Vetle Salsten (Grüner. 3 bekreftene tilvekster; Sebastian Johansen (Narvik), Theo de Vires (Oilers U21) og Marcus Ekberg (Narvik). Troppen inneholder flere av de navnene som har gjort at Lørenskog har ligget i toppen i de to siste sesongene, så man kan vel ikke si annet enn at laget høyst sannsynlig ligger på topp av divisjonen gjennom hele sesongen og dermed vil være klar for play-off i mars 22.

Det er viktig å ta med seg inn i diskusjoner at Lørenskog de 2 siste sesongene har A) mistet sjansen til å spille kvalifisering, og B) mistet sjansen til å spille play-off om en plass i kvalifisering. Det er ikke riktig at som sies av enkelte at de har mistet kvalifiseringen 2 sesonger på rad. Serien kom aldri så langt den sesongen vi har lagt bak oss. Lørenskog var ett av 4 lag som ikke fikk spille play-off.

Det er tidlig å tippe tabell, men at Lørenskog blir ett av fire lag i play-off er jeg 100% sikker på.

 

Comet:

2 målvakter, 3 backer og 6 løpere på bekreftet lista så langt. 2 stk ut så langt: Rosdahl til Ringerike og Berling til Grüner. 2 stk også bekreftet inn så langt: Ekeberg fra Grüner og Janneh fra Hanhals. Bra med extensions i troppen, og veldig bra for Comets del at notorisk målscorer Gintautas fortsetter i klubben. Mye av nøkkelen til suksess for Comet er Gintautas i godslag. Kopperud er også med videre. interessant å se at Comet nå ser ut til å tilby/ville signere spillere ikke bare for ett og ett år..men med tanke på kontinuitet og satsing flere sesonger frem.

Comet med samme skjebne som Lørenskog de siste 2 sesonger. Skulle ha spilt kval da alt stoppet mars 2020.. og skulle spilt play-off mars 21. Jeg er like sikker på at Comet er en av de fire som skal spille play-off.

 

Haugesund:

3 målvakter, 8 backer og 8 løpere bekreftet i troppen så langt. 3 mann ut; Andre Pappalardo til Narvik, Arnesen til Narvik og Hermanrud til Grüner. 8 mann rapportert inn: Egidius fra Tønsberg, Såsser fra Kalix, Meling (fra no team), Moen fra Oilers U21, Talge fra Oilers, Boberg fra Modo J20, Nilsson fra Tyringe og Johansen fra Gjøvik.

Allerede en mannsterk tropp som vel mer eller mindre er komplett minus en 3-4 løpere? hvis da ikke noen av backene er “pottitter” og kan brukes oppe i tillegg. gledelig å se at Haugesund har klart å re-signere 1-divisjons beste poengplukker i flere sesonger, Philip Åman. Ingen grunn til å tro at han kommer til å stoppe med det heller. Åman er mye på is, spesielt i PP og setter preg på kampene. Blir også spennende å se hva Egidius får til i Haugesund.

Jeg er ikke like sikker på Haugesund i play-off. Jeg tror de kommer til å kjempe om plass 3-4 med Nidaros,Gjøvik og Narvik.

 

Nidaros:

2 målvakter, 5 backer og 9 løpere registrert så langt. Ingen registerte avganger. 6 spillere bekreftet inn. Norberg fra Köping, Rhodin fra Tønsberg, Lindholm fra Vita Hästen, Magnusspn fra Vännäs, Bodini Schmitt fra Tønsberg og Hermanstad fra Grüner.

Mange av de samme navnene går også igjen på Nidaros, noe som selvsagt er bra for kontinuitetens skyld. Nidaros har vel nå også uttalt at de innen 5 år skal være i toppen av norsk ishockey igjen, og er dermed veldig avhengig av å ikke måtte bygge “nytt” lag hver eneste sommer. Det å beholde stammen blir meget viktig i den målsettingen. Det blir interessant å se hva Bodini Schmitt fra Tønsberg får til i et lag med enda mer offensivt trykk enn Tønsberg klarte i foregående sesong.

Det blir en spennende sesong for trønderne krydret med unge svensker. Ikke sikker på om det holder hele veien denne sesongen, men Nidaros bør kunne kjempe om 3-4 plassen og play-off.

 

Gjøvik:

2 målvakter, 6 backer og 10 løpere bekreftet så langt. 2 mann bekreftet ut: Engesveen til Narvik og Johansen til Haugesund. 4 mann inn bekreftet: Hoen fra Storhamar U21, Enmarker fra Oscarshamn J20, Størseth fra Tønsberg og Johansson fra Borlänge.

Fjorårets målvakt ikke nevnt i listen så langt.. men meg bekjent skal ikke han fortsette. Gjøvik også med mange gjengangere på spillerlisten, men noen savnes vel fortsatt.. Gjøvik har bygget lag nå i flere sesonger og endt opp med “nesten” de 2-3 siste sesognene. De felles ofte i kamper pga feil valg og klarer ikke hente opp igjen. Rutinen og kamp-oppleg burde nå begynne sitte mer og mer og gjør det det skal man ikke se bort ifra at Gjøvik også blander seg i kampen om en play-off-plass.

 

Narvik:

3 målvakter, 4 backer og 6 løpere så langt på bekreftet liste. 9 mann bekreftet ut: Ekberg til Lørenskog, Klofutar til Olimpija, Johansen til Lørenskog, Jessesen til Sparta, Johnsgård til Grüner, Byrkjeland til Stjernen, Laakkonen til Coventry, Steenberg til Sollentuna og Ylivainio til Troja. 9 mann også registrert inn: Pappalardo Gulbrandsen fra Haugesund, Partanen fra Lillehammer, Johansen fra Lillehammer U21, Arnesen fra Haugesund, Eriksen fra Björklöven J20, Engesveen fra Gjøvik, Plogås fra Vålerenga U21, Byrkjeland fra Tønsberg og Holstad fra Grüner.

Ikke mange navn igjen på Narvik-lista sett opp imot fjoråret foreløpig. Stort pluss selvsagt for Narvik at Partanen er på plass igjen. Partanen trives nok mer bak et lag det er trykk på hele tiden isteden for å stå bak et lag som fører. Som målvakt på underdogs har man alt å vinne og lite å tape. Engesveen også tilbake i nord etter et år på Gjøvik.

Det er ikke til å unngå å være meget spent på hvordan Narvik kommer til å gjøre det i en 1-divisjon som har tatt flere steg fremover siden Narvik sist var der. Mye rutine vekk fra Narvik (pr nå har de 13 spillerne på lista en snitt-alder på 21 år), noe som vanskelig erstattes første sesongen. Mye skal vel til før det dukker opp målscorere med amerikansk/canadisk pass slik det har vært de siste sesongene?

Narvik bør være gode nok til å holde seg på øvre halvdel.. men om de er gode nok til play-off denne sesongen gjenstår å se.

 

Hasle-Løren:

1 målvakt, 7 backer og 6 løpere bekreftet på listen så langt. 1 mann, Cetvertak, bekreftet ut, mens 2 mann bekreftet inn. Fabian Zuccarello fra Lørenskog og Aastad fra Grüner.  Altid like spennende å se hva slags lag Hasle Løren setter sammen og hva slags kvalitet de klarer hente ut av spillertroppen. De seneste sesongene har de dessverre ikke klart å holde trykket oppe. Fra å være lag 3-4 på tabellen har det gjerne endt 5-6-7 på tross av en spillertropp med mye kvalitet.

Det er hevet over enhver tvil at om det defensive sitter så vil H/L blande seg i øvre del, for spillere som Aastad, Larsson, Forsberg og tidligere nevnte Zuccarello er gode foran offensivt mål. Cluet for H/L er vel å holde seg på is og ikke ha altfort mange rullgardiner dratt ned i løpet av sesongen. Jeg så selv, for en sesong eller to siden,  en 2-min for tripping ende i en matchstraff til slutt fordi det kokte over for en av spillerne

 

Furuset:

1 målvakt, 1 back og 3 løpere til nå bekreftet på eliteprospects sin liste. Ingen på listen av spillere ut, en mann inn. Dominyk Bogdziul er vel broren til allerede signerte Daniel.

Furuset har drevet i flere år nå å forsøkt bygge for fremtiden, uten at det har lykkes tabell-messig. Furuset unngikk å bli lag 9 forrige sesong og får dermed nok en sesong i 1-divisjon formål bygge rutine og lag. Det trengs nok for fra 2-divison kommer nok noen sultne lag inn i kval på slutten av sesongen.

 

Avslutningsvis:

8 lag. 4 lag skal i play-off og 2 lag skal vel i nedrykkskvalifisering. Det betyr altså at kun 2 lag tar ferie når alle seriekamper er spilt hvis opplegget er som det pleier.

Jeg tror som skrevet tidligere at 2 lag stikker fra.. og at det så blir en kamp mellom 4-5 lag om plass 3 og 4 inn i play-off. Jeg lar meg gjerne overraske av Furuset som har slitt i bunn i flere sesonger nå, men der skal mye jobb gjøres for at de skal kunne blande seg nevneverdig opp. Vi får se på de videre signeringer.

 

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

Hvem er jeg?

Jim, 41 strake sesonger for Ringerike. Snart 900 kamper for klubben på et eller annet nivå. Fortsatt aktiv.

Speaker på Ringerike Panthers sine matcher.

 

#ishockey #2hockey #hockey

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg