Hva med litt NAV-skam politikere?

Hva med å for eksempel for en gangs skyld ikke tenke på prosentandel velgere men heller tenke på de til nå anslåtte 80 personer som har blitt feilaktig dømt fordi Stortinget, domstolene og forvaltningen har tolket EØS-regelverket feil?

Man tror nå at reglene har vært tolket feil siden 2012 og lurer på om det sogar er blitt gjort feil helt siden 1994.

Politikere er jo ikke politikere om det ikke i ettertid av dette har fremkommet masse svada, beskyldninger hit og dit, krav om handling, krav om gransking, krav om “ta ansvar og gå”, etc. Det nedsettes et granskingsutvalg som skal se på hvem som har gjort feil etc… Det er nå greit nok, det er sånn politikere gjør. Nå skal det brukes masse penger på å finne ut akkurat hvem som har ansvaret.

Jeg for min del tenker at kanskje kunne politikerne, domstolene og forvaltningen nå ta et kollektivt ansvar for det justismord de har begått mot norske borgere.

Først og fremst må de innrømme uten svada og bortforklaringsprat at “jo, her har vi driti oss skikkelig ut”. Dette er så enkelt som at her har dere ikke engang skjønt reglene selv, og så straffer dere folk som heller ikke har skjønt de samme reglene. Når det så også viser seg at temaet har blitt varslet ved flere anledninger bør alle, absolutt alle i Storting, domstoler og byråkratiet legge seg flate og bare beklage.

 

Hvilke politiske partier har vært med på dette da?

1990-1996 Arbeiderpartiet v/Brundtland

1996-1997 Arbeiderpartiet v/Jagland

1997-2000 Krf, Sp og V v/Bondevik

2000-2001 Arbeiderpartiet v/Stoltenberg

2001-2005 Krf, H og V v/Bondevik

2005-2013 Ap, Sv og Sp v/Stoltenberg

2013- nå   H, Frp, V og Krf v/Solberg

 

Tar man utgangspunkt i at eksperter har rett i at det er tolket feil siden 1994 så har altså alle disse partiene hatt mulighet til å finne ut av dette, forstå dette, gjøre noe med dette. Men det har de ikke.

Nav-ledelsen har blitt varslet flere ganger og ikke gjort noe med det antakeligvis på ren arroganse.

Politikere har blitt varslet men ikke gjort noe.

De fremste i linjen for kritikk mot regjeringen og sittende minister er Moxnes og Lysbakken. Begge snakker hardt om mistillit og at minister må gå av. Moxnes som leder Rødt kan forsåvidt gjøre dette uten å se seg tilbake. Rødt har ikke vært med å bestemme noe som helst så det er nå greit nok. Men, Lysbakken og SV satt i regjering i 8 år. Lysbakken bør egentlig holde helt kjeft om mistillit etc da han selv har vært en del av diverse justismord som regjeringen i de 8 årene må holdes ansvarlige for.

Plasser ansvar der det hører hjemme.

Skulle det vise seg at noen i 1996 ble dømt bør de få oppreisning av dagens regjering og en beklagelse fra de som var ansvarlige den gang.

Skulle det vise seg at noen ble dømt i 2008 ville det vært en sann glede å se Audun Lysbakken stå i media og si unnskyld på vegne av SV.

Nok ansvarsfraskrivelse nå politikere.

Mer Skam..

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg