Hvem er det som egentlig fortjener være i Get?

Vel, for meg er svaret på det ganske klart:

De som fortjener være i Get er de lagene som til enhver tid har kvalifisert seg for spill i Get, samt oppfyller de krav forbundet setter for deltakelse med hensyn på drift og økonomi. For meg spiller det da ingen rolle hvor laget kommer fra. Har de klart det sportslig og har midler til å være med, da fortjener de plassen.

Men, det viser seg jo stadig vekk at det finnes mange som ikke virker å være enige i det. Laget det går utover nå er Grüner. Ny-opprykket lag som ikke gikk ut som fulle sjømenn på shopping, men heller kjørte sesongen med et nøkternt budsjett og mer eller mindre samme spillergruppe som rykka opp. Grüner offentliggjorde i disse dager et positivt regnskap for 2019 (kalenderåret 2019 = 1-div + Get spill) og en styrking av egenkapitalen. Det vil vel muligens ikke så mange andre lag gjøre?

Grüner og andre lag før de i tidligere sesonger blir offer for topp8 lags supporterkommentarer:

“masse drit kjedelige kamper”

“gidder ikke se på slakt”

“fortjener ikke plassen”

“Get bør være 8 lag”

 

Jeg lurer på hvor mye må man tape i en opprykkssesong før man ikke fortjener plassen?  Hvor mange mål tilsier at kampen er kjedelig og at laget ikke fortjener plassen sin? Er det å bli slått med 5 mål nok? 6 mål? 2-sifra? Er det antall kamper som teller?

Forresten:

Dere som argumenterer for 8 lag… Hvordan tenker dere kampene mot lag 7 og 8 blir etter en 2-3 runder er spilt og de ligger på de plassene? De trenger jo ikke spille mer når de skjønner slaget om toppen er tapt. De vet de kommer til kvarfinale. De kan bare møte opp og spille kamper uten å gidde yte max fordi de vet de er i kvartfinale. Og hvordan tenker dere opprykk/nedrykk skal foregå med 8 lag i Get og 8 i første? Eller skal det ikke være noe opp og nedrykk, bare de samme 8 lagene år etter år?

Nåvel… 

Når Lillehammer slo Frisk Asker 6-1… betyr det at FA ikke bør få være i Get? Eller er 5 mål innafor?

Når Sparta slo Lillehammer 6-0.. betyr det at Lillehammer ikke bør få være i Get?

Hva med da Stavanger slo Lillehammer 9-2.. ? Det er jo utklassing.

Eller da Stjernen – Sparta endte 9-3?

Joda, Grüner går selvsagt igjen på en statistikk over lag med tap, mange og relativt store tap, men såvidt jeg husker tapte ikke Grüner en eneste kamp med 2-sifra? Spørsmålet er jo: skal vi ikke ha rom for noe lag inn i Get med mindre de kan være med å kjempe om sluttspillsplass fra dag 1?

 

Hockey i hele Norge

Jeg skulle faktisk også, som så mange andre, ønske at man hadde “en Dnb Arena” i flere av de store byene i Norge enn bare i Stavanger. Men det hjelper jo ikke bare å ha en hall, det må et hockeymiljø til og. Bergen har forsøkt seg og strandet. Det samme har Trondheim. Jeg liker det de gjør nå med å bygge klubb og lag og ha en langsiktig sunn tanke om lag i toppen.

Jeg er absolutt ikke enig i tanken noen har lansert om å kvotere inn Bergen og Trondheim og så låse serien. Skal du være med i toppen skal du gjøre deg fortjent til det.

Så får vi heller tåle noen store sifre som i dag.

 

Jeg er 100% enig i at vi har ikke nok lag og spillere i Norge til å ha en fullgod prestasjonsserie-del med 3 x 10 lag som var tanken opprinnelig med å inkludere 2-div i prestasjon. Føler jeg på en måte har sagt mitt rundt dette temaet, men gjentar en enkel ting. Jeg synes det er “uheldig” at man enten er i sluttspill eller nedrykksstrid i Get. En serie er de 2 beste lagene som ikke klarte sluttspill, har berget plassen, og slipper kval hadde jeg synes vært interessant for langtidsplanlegging og utvikling av klubb.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

4 kommentarer
  1. Mener det bør komme ett krav til for å være kvalifisert for Eliteserien i tillegg til sportslig og økonomiskt. Det er antall tilskuere. Et lag som trekker under 500 i snitt har ingenting oppe i Eliten å gjøre. Det øker ikke akkurat interessen for idretten om det er fullt av lag som ikke greier 1000 i snitt på en sesong.

   Denne sesongen greide dem kun 1 krav : Det økonomiske takket være null satsning sportslig. Å hevde att ett slikt lag er kvalifisert for Eliteserien er svada.

   1. Nå klarte Grüner å oppfylle de kravene de skulle og det var det sportslige og det økonomiske. Ishockey er fortsatt en bakgårdsidrett i Norge, og det er ikke så mange lag som har fasiliteter til å trekkes de store publikumsmassene. Men håpet er jo at man klarer å få til dette over tid. Men så lenge det eneste som går igjen hvert år er at ett eller flere lag er i økonomisk krise, vil ikke slike overskrifter trekke de store massene. Så, man får først bli proffesjonelle i driften av lagene, og få alle til å drifte klubbene på en slik måte at klubbene bygger seg gode økonomiske fundament.

    1. Jo flere “Dnb” vi får der vi kan selge opplevelser jo bedre for hockey på sikt. Inntil da tror jeg vi må akseptere det som fotballen også har akseptert i mange mange år.. nemlig at det normalt er et tetsjikt hvert r.. + noen jojo-lag

   2. Det var 4 lag som ikke snittet 1000 tilskuere i år. Vålerenga, Narvik, Manglerud og Grüner. Fortjener ingen av de plass? Grüner klarte det økonomiske samt vinne plass ved kvalifisering, da fortjente de plass. Det blir jo stikk i strid med mer eller mindre all lagsport slik vi praktiserer det i Norge med opp og nedrykk om man snur på dette.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg