Hvor dum går det an å bli?

Hørt det før i det siste?

Det er vel med rette du har hørt noen si det og?

Jeg skal innrømme at jeg i starten av denne corona-pandemien nok tenkte som så veldig mange andre at “er det mulig å bli mer hysterisk nå på grunn av et type influensavirus?”, men det tok faktisk ikke lang tid før situasjonen sank inn og jeg begynte bli kritisk til egen oppførsel og desto mer kritisk til andres absolutte hårreisende tankeløse vandel på tross av alle formaninger og oppfordringer fra myndigheter og helsepersonell.

Det at vi i familien har personer i risikogruppe gjør jo at man i tillegg ser hoderystende på enkelte menneskers oppførsel.

Lavmålsoppførsel slik som Paradise/Ex on the Beach folka sin (som man kunne lese om) som møttes, drakk, festet og så på premiere i en privatstue er en ting. Personen som hadde påvist corona og gikk på fest er noe er en annen ting. På sånne folk er det rett og slett ingen hjemme. Hjerneceller er mangelvare. Det er ingen knall i padden. Vi kan kanskje ikke forvente annet av folk med 2 hjerneceller hvorav en har knekt beinet så den andre må dytte rullestolen.

 

Hvor dum går den an å bli?

Tankeløst. Egoistisk. Superlativene om nordmenn hagler og har haglet i kommentarfelt… med rette faktisk.

Joggerne for eksempel får så hatten passer. Med rette også. Men, også her skal man huske på at det er forskjell på å barbere seg og skjære av seg hue. Det å holde seg hjemme mest mulig men ta seg en joggetur i en lysløype, på skauen eller andre steder der man ikke treffer på altfor mange folk er en ting. Det å jogge i bysentra, parker, osv der det er mennesker (med 2 m avstand selvsagt) er noe helt annet. Vi vet så altfor lite om smittefaren på dette viruset så det faktum at man kommer heseblesende rundt et hjørne med innbytterpust og niagarafossen nedover panna og ikke gir noen mulighet til å komme seg unna blir bare for dumt. Luftsmitte, svettedråpesmitte..

Hyttefolket som enhet synes jeg får for mye pes som gruppe. Men de som prøver finne smutthullene for å kunne tilbringe disse før-påske-tider pluss påsken på hytta kan ta seg ei skikkelig bolle. Det virker å være vanskelig for de å forstå at det er jo ikke det at de er på hytta som er problemet, det er hvis de blir syke når de er på hytta som vil skape et problem. Skulle man feks i tillegg nå åpne for bruk av hytte på generelt grunnlag, hva så med smittefaren for alle på hyttefolkets vei til fjells? Bensinstasjoner, butikker, etc. Man risikerer jo å legge en smitte-sti hele veien fra byen til hytta. Hele problemet er jo at hyttesteder ikke er oppsatt med helsepersonell til dette.

“kan jo bare dra hjem når man merker noe” leste jeg en sa. Vel, kanskje kan man det, men hvor mange av hyttefolk reiser hjem fordi ungen er litt snørrete? Hvor mange reiser hjem når man selv snufser litt? Ingen, garantert… og da er det gjort.

 

Faen altså folkens…

-slutt å mase om den jævla hytta

-slutt å jogg/tren der det er masse andre folk

-slutt å samle dere i folkemengder

-slutt å bryt dere inn i idrettsparker/på fotballbaner

-slutt å gå på kafe uten å overholde avstandsregler

-slutt å tenke bare på deg, og begynn tenke på alles helse

-slutt å stritte imot råd og regler vi nå har fått

 

Du er faktisk ikke den eneste som har lyst å gå tilbake til det normale livet. Du er ikke den eneste som har lyst å gå på jobb, kafe, trening, pub, etc. Du er ikke den eneste som har lyst å dra på ferie, på hytta, i bakken, etc. Du er ikke den eneste som har lyst å fra på svømming, i badstu, i lekeland, etc.

Men det kan DU ikke nå. Nå må vi få stoppa denne dritten, og det gjør vi best med å være asosiale og hjemme en stund til.

Som vi har blitt fortalt.

Slutt å være så forbanna egoistiske og egosentrerte.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg